HIRDETÉS

Orbán: aki megtámadja Lengyelországot, megtámadja egész Közép-Európát

hirek.sk 2017. december 22., 09:59
BUDAPEST. Ha valaki megtámadja Lengyelországot, az megtámadja egész Közép-Európát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádiónak nyilatkozva. A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar nemzet érdeke is, hogy szolidáris legyen a lengyelekkel, és világossá tegye, semmilyen uniós büntetés nem valósulhat meg velük szemben.

A kormányfő méltánytalannak és igazságtalannak nevezte az Európai Unió eljárását, és leszögezte: Lengyelország nélkül nincs erős Közép-Európa.

A lengyelek elsöprő többsége a bevándorlásról ugyanúgy gondolkodik, mint a magyarok - fűzte hozzá.

Rámutatott arra is: Lengyelországba tízezer szám érkeztek migránsok a volt szovjet területekről, és több mint egymillió ukrán is, ezt azonban az unió, "amely mindent egy kaptafára akar ráhúzni", nem veszi figyelembe.

Csak azt tartja problémának, amely a nyugati országok számára probléma - mondta Orbán Viktor.

újabb támadás előtt áll Magyarország

Újabb támadás előtt áll Magyarország, mert akik kötelező betelepítési kvótát akarnak Európában, jövőre újra próbálkozni fognak, miután a decemberi uniós csúcstalálkozón erről nem született döntés - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

A kormányfő rámutatott: Magyarország álláspontjának súlyt adott a nemzeti konzultációban részt vevő több mint 2,3 millió ember véleménye. A miniszterelnök köszönetet mondott a konzultációban résztvevőknek.

Orbán Viktor hozzátette, mások meggyőzésében egyelőre nem járt sikerrel Európában, a kvótát szorgalmazók száma változatlan, akik a márciusban esedékes következő csúcson ismét érvelni fognak álláspontjuk mellett.

Csupán időt nyertünk, de "aki időt nyer, életet nyer". Európában az elmúlt időszak választásain rendre a bevándorlást korlátozni kívánók erősödtek - mutatott rá a kormányfő, hozzátéve: arra számít, hogy ez folytatódni fog.

Azt mondta: folyamatosan gyengülnek a nemzeti választásokon azok, akik kevert népességű Európát akarnak, és akik szerint a fejlődés útja a keresztény társadalmak megszűnése.

"Ki kell tartani egészen addig, amíg a közép-európaiak után a nyugat-európai emberek is elég erősek lesznek ahhoz, hogy a demokratikus eszközeiket, a választást arra tudják felhasználni, hogy a vezetőiket rákényszerítsék, hogy az embereknek tetsző, a bevándorlást elutasító  politikát folytassanak" - fogalmazott Orbán Viktor

Magyarország nem szorul rá senki pénzére

Hamvában holtnak ítélte azt a próbálkozást, hogy az uniós források biztosítását a jogállamisághoz kössék, mert, mint mondta, ezt a közösség alapszerződése, jogrendszere nem teszi lehetővé.

Magyarország sok pénzt fizet be, és komoly forrásokhoz is jut, amellyel azonban az unió is jól jár, azzal, hogy pénzt ad, "valójában keresnek rajtunk" - mondta.

"Semmi olyan nem történik, amiért hálásnak kell lennünk" - fogalmazott Orbán Viktor, hiszen az egész rendszer kölcsönös érdekeken nyugszik.

Kijelentette azt is, hogy a magyar gazdaság uniós források nélkül is működtethető, hiszen annak motorja az emberek munkája.     

Magyarország nincs rászorulva senkinek a pénzére, a saját lábán áll, és a gazdaság elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon egy esetleges változáshoz, egy új helyzetben is sikeres lenne - hangoztatta.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS