2020. január 13., 18:42

Órákig lógott egy szikláról

Sikerült kimenteni a Thaiföldi déli részén elterülő Khao Ok Talo hegység egyik sziklafaláról azt az osztrák bázisugrót, aki órákon át lógott fennakadt ejtőernyőjével egy szikláról, mivel a szél túl közel repítette őt a hegyhez.

Fotó: TASR/AP

A 28 éves Johannes Klauser hétfő kora reggel ugrott el a Patthalung tartományban lévő hegyről, de a szelek visszafújták őt az egyik sziklafalhoz, ahol ejtőernyőjének zsinórjai fennakadtak egy sziklán - adta hírül a thai média.

Helybéliek vették észre a bajba jutott férfit, aki segítségért kiabált.

Délután két órakor egy sziklamászó és önkéntes mentő leereszkedett a sziklafalon, hogy kiszabadítsa és biztonságos helyre vezesse Klausert. A férfi kimerült volt, de csak kisebb sérüléseket szenvedett.

Kookiat Wongkrapan, a tartomány kormányzója elmondta, hogy Klauser egy nyolc bázisugróból álló csoporthoz tartozott, amelynek tagjai vasárnap a hegység másik oldalán hajtottak végre ugrást. A csoport tagjai visszautaztak szállásukra, Klauser azonban egyedül maradt a hegyen, és hétfőn megpróbált a másik oldalról ugrani engedély nélkül.ú

Nem lett volna veszélyes, ha a szokásos irányban hajtja végre az ugrást" - hangoztatta.

Hozzátette, hogy mostantól valószínűleg bevezetnek bizonyos szabályokat, például ha valaki ugrani akar, tájékoztatnia kell az illetékeseket.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.