Öngyilkosságra beszélte rá barátját egy fiatal nő - mindig elodázod, heccelte a férfit

ma7 2019. február 14., 10:58

Hasonló eset még nem történt az Egyesült Államokban. A 22 éves Michelle Cartert börtönbe küldik, mert volt barátját öngyilkosságra vette rá sms-sekkel.

Amikor a fiatalember megingott, kinevette, hogy nem is meri megtenni. Még 2017-ben 15 hónapra elítélték, de a bíró megengedte, hogy a fellebbezési időszakban szabadlábon maradhasson, mert még nem volt büntetve.

A fiatalember ráállt az öngyilkosságra, de a szénmonoxiddal telített teherautóból kiszállt és elfutott.

Ekkor a 17 éves tinédzser lány sms-ben azt írta neki, hogy menjen vissza és üljön be az autóba, mert nem is igazi férfi, ha ezt nem teszi meg.

Mindig elhalasztod, azt mondod, hogy megteszed, aztán soha sem fejezed be. Mindig így lesz, ha végre nem teszed meg, írta a fiúnak. Még fel is hívta telefonon, s rábeszélte a fiút fejezze be, amit elkezdett.

Végül a fiatalember, a lány ösztönzésére öngyilkos lett.

A mennyben boldog leszel. Ott semmi sem fáj. Az rendben van, ha riadt vagy, hisz nemsokára meghalsz. Csak tedd meg, kedvesem – írta a barátjának, akiről köztudott volt, hogy depressziós.

A 22 éves nőnek börtönbe kell vonulnia,

így döntött a bíró. Az ügyvédje, azt szerette volna, ha továbbra is szabadlábon marad, amíg a legfelsőbb bíróságon döntenek az újabb fellebezése ügyében.

Képgalériánk:

Amikor az eset történt Fairhaven városában, még csak 17 éves tinédzser volt Michelle, barátja Roy is csak 18.

Az eset nemzetközi figyelmet kapott, rámutatva, hogy a tinédzserek között elharapódzott a depresszió és az öngyilkosság.

Mindkét fiatal depresszióval küzdött, kapcsolatuk inkább csak elektronikus levelezésen alapult.

A bíró, azért döntött a börtön mellett, mert ő beszélte rá a fiút, hogy menjen vissza a teherautóba, amely már akkor szénmonoxiddal telítődött.

A bíró szerint, a lány kötelessége lett volna a rendőrséget hívni, vagy a fiú családját figyelmeztetni, de ő ez helyett a telefonon keresztül hallgatta, ahogy barátja haldoklik.

Forrás: pluska.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS