HIRDETÉS

Olaszország nem jutott ki a világbajnokságra, Buffon befejezte

hirek.sk 2017. november 14., 08:13
MILÁNÓ. Hatvan év után az olasz labdarúgó-válogatott nélkül rendezik meg jövőre a világbajnokságot, ugyanis hétfőn a milánói visszavágón nem tudta ledolgozni egygólos hátrányát a svéd csapattal szemben. Gianluigi Buffon a vesztes mérkőzés után bejelentette visszavonulását a nemzeti csapattól.

A Squadra Azzurra harmadszor hiányzik majd a tornáról: 1930-ban nem indult, az 1958-as, svédországi vb-re pedig szintén nem jutott ki. A skandináv ország képviselői viszont 2006 után térnek vissza a futballvilág legnagyobb rendezvényére, amelyen 12. alkalommal szerepelhetnek majd.   

Az első félidő ugyanolyan feszült hangulatban telt, mint amilyen a solnai első összecsapás volt. Több vitatott jelenet is volt a találkozón, az olaszok egy buktatás utáni, míg a svédek két kezezés utáni 11-est kértek számon a spanyol játékvezetőn. A 20. perctől hatalmas mezőnyfölényben futballozott a négyszeres világbajnok olasz csapat, de a befejezések rendre pontatlanok voltak.   

A folytatásra annyit változott a játék képe, hogy mivel a hazaiak egyre jobban kinyíltak, így a vendégek előtt is komoly lehetőségek adódtak gyors ellentámadások végén. Az olaszok hiába egykapuztak a meccs nagy részében, gólt nem tudtak szerezni, így 1-0-s összesítéssel alulmaradtak a párharcban.    

    Európai vb-pótselejtező, visszavágók:
Olaszország-Svédország 0-0
--------------------------
    Továbbjutott: Svédország 1-0-s összesítéssel

    Vasárnap játszották:
Görögország-Horvátország 0-0
    Továbbjutott: Horvátország 4-1-es összesítéssel.
Svájc - Észak-Írország 0-0
    Tj.: Svájc 1-0-s összesítéssel.

    kedden játsszák:
Írország-Dánia, Dublin 20.45 (0-0)

Buffon lemondta a válogatottságot

Az olasz labdarúgó-válogatott svédek elleni szégyenteljes kiesése után az együttes kapitánya és legendás kapusa, Gianluigi Buffon bejelentette visszavonulását a nemzeti csapattól.

A meccs után Buffon elsírta magát, és megerősítette, hogy nem folytatja a válogatottban. „Nem magamat sajnálom, hanem az olasz futballt. Olyasvalamit buktunk el, ami az egész olasz társadalomnak sokat jelent. Ez a legnagyobb bánatom, nem az, hogy így fejezem be a karrieremet a válogatottnál. Az olasz futballnak viszont van jövője és képesnek tartom arra, hogy nélkülem is felemelkedjen. Egy minőségi válogatottat hagyok el, amelyről még beszélni fognak az emberek. Mindenkit ölelek, különösen azokat, akik osztoztak velem az elmúlt tíz éven" - mondta könnyeivel küszködve a legenda, aki 175 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

Buffon elképesztő karrierje Cesare Maldini szövetségi kapitány regnálása idején kezdődött a válogatottban. 1997 október 29-én, 19 évesen és 9 hónaposan mutatkozott be Oroszország ellen, méghozzá egy vb-pótselejtezőn Moszkvában, ahol a megsérülő Gianluca Pagliuca helyére állt be.

A sors furcsa fintora, hogy az utolós találkozóját is egy pótselejtezőn vívta, mely mind a legendás kapus, mind az Azzurik szempontjából tragikusra sikerült, 1-0-s összesítéssel alulmaradtak a svédek elleni párharcban, így nem jutottak ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

Forrás: MTI, Origo.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS