2021. január 3., 12:53

Óbást: Lelőttek négy lovat, köztük két vemhes kancát

Rimaszombati járás déli részén fekvő Óbáston lelőttek négy lovat. A lovak arab telivér és ír cob fajtájóak voltak, és közöttük két kanca vemhes volt. Az esetről beszámolt a JOJ TV és a Markíza, iletve a rendőrség is alátámasztotta az esetet. A rimaszombati nyomozók egyelőre vizsgálják az ügyet.

Fotó: TV JOJ

A Markíza TV riportja alapján a cseh származású tenyésztő nem egész egy évvel ezelőtt költözött Óbástra, és agroturisztikával szeretett volna foglalkozni.

Állítólag az elkövető tájékoztatta a lovak kilövéséről, azzal, hogy ez egy szerencsétlen vadászbaleset volt. A sértett tenyésztő azonban ezzel nem ért egyet, és hangsúlyozza, hogy a lovak a bekerített telkén voltak.

Úgy nyilatkozott, hogy

azt még el tudná fogadni, ha egy lovat véletlenül lelőnének  a bekerített telken belül, de négy ló lelövését nem tudja balesetként felfogni.
Lövés a belterületre, lovak állítólagos támadása

A JOJ TV hívta fel a figyelmet, hogy a lövések a falu beépített része felé irányultak, egy onnan 600 méterre magasodó dombról. A lövéseket az egyik kanca még túélte, amely a sérülései miatt idő előtt halott csikót hozott világra. Később kiderült, hogy a döglött csikó is meg volt lőve, és a kanca pár nap múlva kimúlt.

A lovak tetemei időközben eltűntek. A tenyésztő szerint a bizonyítékokat akarta valaki eltüntetni.

A lovak lelövését bejelentő helyi vállalkozó, vadász azt állította, hogy a vadászaton vendége volt, akit állítólag megtámadtak a lovak.

A tenyésztő szerint a vadász a rendőrségen beismerte, hogy ő személyesen lőtte le a lovakat.

óbást
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.