HIRDETÉS

Nyugodtabbá vált a helyzet a kelet-szlovákiai utakon

hirek.sk 2018. február 04., 11:37
KASSA, EPERJES. A szombati, február 3-i havazásból fakadó közlekedési állapotokat követően mára nyugodtabbá vált a helyzet Kassa, illetve Eperjes megye közútjain, a tűzoltóknak ugyanakkor több tucat helyszínre kellett kiszállniuk. Javarészt a hó terhe alatt eltörött és az úttestre dőlt fákról volt szó.

„A legrosszabb állapotokra a Varannói (Vranov nad Top¾ou) járásban volt példa. Jó néhány kisszállásra volt szükség a Szinnai (Snina) járásban is. Este nyolc és hajnal 5 óra között összesen 20 kiszállásunk volt. Reggel már kevesebb akad belőlük, de az éjszaka mozgalmas volt, s kollégáink még csak most fejezik be a fák ágainak feldarabolását” – közölte a TASR hírügynökséggel az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat Eperjes Megyei Parancsnokságának (KR HaZZ Prešov) műveleti tisztje. Eperjes megyében időközben már elállt a havazás.

„Jelenleg szinte minden út járható, az I. osztályú utak felülete zömében nedves, a II. és III. osztályú utakat kásás hóréteg fedheti. A megyében csak egy szakasz járhatatlan, Kisdomása felől (Malá Domaša) Detre (Detrík) irányában, a Varannói járásban” – közölte az Eperjes Megyei Közútkezelő Vállalat (SÚC PSK) Varannói járásért felelős diszpécsere, Peter Šandrej. A helyszínen dolgozó tűzoltók és útkarbantartók az úttestre dőlt fák eltávolításán dolgoznak.

Kassa megyében a havazás tekintetében a Szobránci (Sobrance) járásban volt a legaggasztóbb a helyzet. Elsősorban Nagygereblyés (Ruský Hrabovec) és Oroszsebes (Ruská Bystrá) akad sok fa az úttesten. „Kollégáink jelenleg is az úttestre dőlt fák és ágak eltávolításán dolgoznak. A helyzet reggelre nyugodtabb lett. Szombat kora este óta 25-30 kiszállásunk volt” – nyilatkozta az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat Kassa Megyei Parancsnokságának (KR HaZZ  Košice) műveleti tisztje.

A tűzoltók megtisztították a kidőlt fáktól a Hernádzsadány (Ždaòa) és Eszkáros (Skároš) közötti útszakaszt, ahol az egyik sáv járhatatlan volt. Szintén kidőlt fák okoztak problémákat Hollópatak (Mlynky) és Nagysolymár (Ve¾ký Folkmar) településnél, valamint a Grajnár-nyereg közelében és a Sú¾ová hágón.

k.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS