2021. január 29., 17:00

Növekszik az érdeklődés a plus size férfimodellek iránt

Ahogy a sokféleség egyre nagyobb hangsúlyt kap a divatiparban, egyre több plusz size modell jelenik meg a kifutón, a vörös szőnyegen és a magazinok borítóján is, akik ráadásul rajongók ezreivel rendelkeznek a közösségi médiában.

A női plus size modellek az elmúlt években felkapottá váltak a divatmárkák és a multinacionális vállalatok körében is, azonban a molett férfi modellek után sem kell ma már sokat kutatnunk, ugyanis nagyon is léteznek, sőt egyre többet villantják meg magukat különböző reklámkampányokban.

Kezdetben azok a férfiak, akik azt gondolták, hogy mivel nincs kockás hasizmuk és a bordájuk sem látszik, ezért a divatmárkák fel sem figyelnének rájuk, ma azonban már egyre nagyobb részesedést akarnak az egyre erőteljesebben megjelenő plusz size férfipiacon. A modellügynökségek is növekvő érdeklődésről számolnak be a nagyobb méretű férfimodellek iránt, mivel egyre több márka bővíti a férfiruhák méretkínálatát és kezdte a nagyobb méretű férfiak ruhaigényét is kiszolgálni.

Alice Rodrigues, az Alvanon – nemzetközi ruházati-üzleti tanácsadó cég – vezető tanácsadója a BBC-nek elárulta, valójában

a plusz size piac kétszer olyan gyorsan nőtt az Egyesült Királyságban 2015-től 2020-ig, mint az annál kisebb méretű ruhák piaca.

Arról is beszélt, hogy

míg a világjárvány közepette általában csökken a divatfogyasztás, az előrejelzések szerint a plusz méretű ruhaipar profitja azonban nőni fog.

Hasonló tendenciák tapasztalhatók az Egyesült Államokban is, ahol a plusz méretű ruhaipar becsült piaci értéke 24 milliárd dollár (közel 20 milliárd euró) - írja a The Telegraph

 Az IMG nagy nemzetközi modellügynökség szóvivője a The Guardian-nak arról beszélt, hogy a női plus size modell piac az elmúlt években valóban jól megalapozottá vált, és a férfi plus size modell piac követni fogja a példáját.

A Bridge alapítója, Charlotte Griffiths elsődleges szempontja az volt, hogy olyan modelleket keressenek, amelyek nagyok, magasak és szélesek, de mégis egészséges testet és életmódot képviselnek. Szerinte a különféle egészséges formák és méretek mutatják, hogy ezek a férfimodellek jól nézhetnek ki kockahas nélkül is

- írja a The Guardian. A Bridge Modell Ügynökség 2016-ban kezdte képviselni a plusz size férfiakat, és 2019-re már ugyanannyit foglalt el az üzletből, mint a női plus size modell. Nem sokkal később az ügynökség megnyitotta első irodáját New Yorkban is, amely kizárólag a férfi modellekre összpontosít.

De kik is a plus size azon férfi képviselői, akik ma már bátran vállalják, hogy a mackós test nagyon is vonzó? Brett Morse, Cristian Paris és Peter Meyer rendszerességgel pózol a kamerának, de Steven Martin és Zach Miko neve is ismerősen csenghet a divat rajongóinak.

Több tartalom, a ma7 médiacsalád instagram profilján.

plus size férfi kövér
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!