Nemsokára eltűnik a műanyag a Lego játékokból

2018. szeptember 5., 15:00
ma7

Niels B. Christiansen, a Lego vezérigazgatója a Bloombergnek beszélt a cég terveiről, és elmondta, hogy a vállalat hamarosan teljesen beszüntetheti a műanyag használatát, ezt az ötletet pedig Dánia egyik leggazdagabb családja is támogatja.

lego-jatek.jpg
Fotó: archívum
Christiansen szeretne mihamarabb megszabadulni a műanyagtól, azonban ez nem olyan egyszerű. A Lego vezérigazgatója beismerte, hogy jelenleg még nem találtak olyan megoldást, amely helyettesítené a műanyagot, és egyben a már megszokott minőséget is tudja garantálni a vásárlóknak. Ennek ellenére folyamatosan dolgoznak a fenntarthatóságon, és az egész vállalat támogatja az ötletet.

Christiansen hozzátette, hogy hosszú távon a műanyagmentesség éllovasai akarnak lenni.  

A Legót a dán milliárdos, Kirk Kristiansen és családja irányítja, Christiansen pedig 2017 októberében került a vállalathoz. A Kristiansen család azt szeretné, hogy 2030-ra a Lego színes építőkockái már fenntartható anyagokból készüljenek.

A tervet még márciusban jelentették be, azóta pedig a cég aktívan kampányol a műanyagszennyezés ellen. Minden nagyobb vásárlás mellé a Lego ajándékba ad egy kis csomag színes építőkockát, amelyek már műanyagmentesek. Christiansen hangsúlyozta, hogy pontosan még ő sem tudja, mikorra tud átállni úgy a vállalat a fenntarthatóságra, hogy az ne érintse negatívan a Lego profitját. Hozzátette, a Legónál úgy érzik, hogy az áttörés már nincs messze.

A Lego vezérigazgatója ugyanakkor arról nem volt hajlandó beszélni, hogy a gyártási költségek növekedését áthárítják-e a vásárlókra. 

Kövesse facebook oldalunkat is!