cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. március 30., 14:07

Nem vette komolyan a karantént a vietnami légikísérő, felfüggesztett börtönre ítélték

Két év felfüggesztett börtönre és további négy év próbaidőre ítélte kedden egy vietnami bíróság azt a légiutas-kísérőt, aki megszegte a koronavírus-fertőzés miatt elrendelt karantént, és megfertőzött másokat.

Vietnam Airlines
Fotó: pixabay.com

A bíróság közlése szerint a 29 éves Dong Tan Haut veszélyes fertőző betegség terjesztése miatt ítélték el.

A Vietnam Airlines állami légitársaság alkalmazottjaként dolgozó férfira Japánba tett útját követően 14 nap karantén várt volna, de két negatív teszteredmény után megszegte a karantént, és körülbelül 46 emberrel találkozott, jóllehet november végén pozitív lett az újabb tesztje.

A vizsgálat szerint legalább három embert megfertőzött.

Az ügyében elrendelt kontaktkutatás során a hatóságok mintegy 2000 embert teszteltek le és küldtek karanténba, az eljárás körülbelül 200 ezer dollárba került.

Ho Shi Minh-városban tavaly áprilisban helyezett ki a városvezetés maszkviselésre figyelmeztető táblákat, amelyek arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy ha „veszélyes trópusi betegségekkel” fertőznek meg másokat, akár 12 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Vietnam mind ez idáig sikeres volt a járványkezelésben: a körülbelül 90 milliós délkelet-ázsiai országban 2594 regisztrált fertőzöttről tudnak, s a Covid-19-nek eddig mindössze 35 hivatalosan igazolt halálos áldozata volt.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.