2020. július 6., 20:20

Nem gyakoribbak nyáron az otthoni balesetek

A balesetek kétharmada otthon történik, de a tévhitekkel ellentétben nyáron sem történik belőlük több, mint más évszakokban.

hoseg.jpg

Martin Magera körzeti orvos, a késmárki kórház belgyógyászati osztályának főorvosa rámutatott, a nyár folyamán körülbelül ugyanannyi pácienst fogadnak, mint más évszakokban, abban azonban eltérés mutatkozik, miért fordulnak orvoshoz. „Azt nem mondanám, hogy a balesetek többsége nyáron történik. Statisztikailag a balesetek legnagyobb részére, kétharmadára otthon kerül sor. Ez talán attól is függ, hogy ebben az időszakban több időd töltenek otthon az emberek” – mondta.

A szakember szerint a fiatalok esetében nem okoz különösebb gondot az egészség megőrzése a nyári hónapokban. „Az idősebbekre veszélyt jelenthetnek a magasabb hőmérsékletek. Arra is jobban kell figyelniük, mit esznek, a melegben ugyanis gyorsabban romlanak az ételek, s ez nehézségeket okozhat” – fejtette ki hozzátéve, a téli időszakhoz viszonyítva a nyáron gyakoribbak a gyomor- és bélrendszeri megbetegedések.

Ami a folyadékbevitelt illeti, az orvos szerint attól függ a szükséges mennyiség, hogy mennyit izzadunk. „Fokozott fizikai aktivitás esetén több folyadékot kell inni. Azoknak, akik sokat izzadnak, szintén növelniük kell a napi folyadékbevitelt. Ez a nyári hónapokban 2,5-3 liter folyadékot jelent” – magyarázta Magera.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.