2021. január 12., 08:53

Nem árt az óvatosság! Köd és fagy veszélyezteti közlekedést

Szlovákia területének nagy részén kedd délig köd előfordulásával kell számolni. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet elsőfokú ködriasztást adott ki.

Fotó: pixabay.com

50-200 méter látótávolságot biztosító köd nehezítheti a közlekedést Pozsony, Nagyszombat, Trencsén, Nyitra és Zsolna megye területének egész területén, Besztercebánya megye nagyobb részén, valamint a Gölnicbányai, az Iglói, a Késmárki, a Lőcsei és a Poprádi járásokban.

A csökkent látótávolság nagyban növeli a balesetveszélyt, de ebben az évszakban a köd nem számít ritka jelenségnek. Legyünk óvatosak az utakon!

A reggeli órákig főleg Szlovákia középső és északi részén nagyon alacsony lesz a hőmérséklet, akár mínusz 17 fokot is mutathatnak a hőmérők. A nagy hideg miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Zsolna megye nagy részén, valamint az Ólublói, a Poprádi, a Lőcsei, a Késmárki, az Iglói, a Rozsnyói, a Breznóbányai és a Besztercebányai járásban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.