2020. július 5., 17:00

Nagy filmek – még nagyobb bakik

A filmes kritika és a nagyközönség által is nagyra értékelt filmek sem mentesek a hibáktól. Sőt olykor az olyan nagyon kínos bakiktól sem, amelyeket nem csak a filmes geekek vesznek észre, hanem a készítők legnagyobb bánatára a közönség is. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhány emlékezeteset.

Hol volt, hol nem...

A J. K. Rowling Harry Potter könyvsorozata alapján készült brit-amerikai nyolcrészes fantasy sorozat az elmúlt két évtized legnagyobb kasszasikerei közé sorolható. Az óriási költségvetés és a film készítésén dolgozó sok szakember felügyelete, illetve a sorozat utolsó négy részét rendező David Yates odafigyelése dacára, minden illetékesnek elkerülte a figyelmét egy vicces baki.

Harry Potter hiba
Fotó: pantip.com

A hiba a sorozat hetedikepizódjában, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részében látható, amikor a jelenet szereplői a Százfű-lé főzetet fogyasztanak a Dursley-házban, és a Robbie Coltrane által alakított Hagrid, a többiektől eltérően nem látszik a tükörben.

Ezt ellőtték...

Quentin Tarantino vitathatatlanul legismertebb és sokak szerint legjobb filmje a már bemutatása után kultikussá vált Ponyvaregény. Azonban ez a filmcsillagokkal megtűzdelt szereplői gárdát felvonultató alkotás is rejt malőrt. A bakit ott láthatjuk, amikor a Vincent Vegát alakító John Travolta, és a másik alvilági figura - Jules Winnfield – bőrébe bújt, Samuel L. Jackson megérkezik a lakásba, ahol egy koffert keresnek a főnökük megbízásából.

Ponyvaregény

Az ikonikus jelenet, amely egy nagy lövöldözéssel ér véget, egy igazán vicces bakit rejt. A szoba falán a lövedékek által ütött lyukak ugyanis, már azelőtt láthatóak, hogy a férfi – aki Vincenetre és Julesra rálő – egyáltalán fegyvert ránt.

A micsoda éhes nő!

Nem kevésbé vicces, de lehet, hogy némileg kevésbé feltűnő hibát lehet látni Garry Marshall amerikai romantikus vígjátékában a Micsoda nő című filmben is. A baki akkor látható, amikor a film egyik jeleneténél Julia Roberts croissant eszik.

Micsoda nő
Fotó: bestlifeonline.com

A kamera néhány másodpercre Richard Gere felé fordul, majd visszatér a színésznőre, akinek a kezében ekkor már egy palacsinta van.

Itt a piros, hol a piros?

Bár az Óz, a csodák csodája elsősorban egy nagy amerikai klasszikus, a film nálunk is jól ismert, s Dorothy neve hallatán talán nálunk is mindenkinek a lány rubinvörös varázscipellője jut először az eszünkbe.

Óz

A filmnek abban a jelenetében, amikor a lány és a Madárijesztő harcol az almafákkal, van egy rövid pillanat, amikor a szoknya alól kivillanak a Dorothy-t alakító Judy Garland lábai. És kiderül a turpisság, hogy bizony történet ide vagy oda, Dorothy lábán fekete cipők vannak.

Hiba, avagy szépséghiba

Gore Verbinski kalandfilm-sorozatában, A Karib-tenger kalózai-ban is akad baki.

Karib tenger kalózai

A film csinos kalóznőjét alakító Keira Knightley-t az egyik jelenetben még a jobb szemöldökénél lévő „szépségpöttyel” láthatjuk, néhány perccel később viszont a pötty teljesen eltűnik.

Megosztás
Címkék