cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. július 26., 11:55

Mit viseljünk a strandon az idén?

Normális esetben már májusban tervezgetjük, hogy milyen fürdőruhát válasszunk a nyaraláshoz. Az idén azonban a közismert okoknál fogva ez is hanyagolható téma lett.

Galéria
+8 kép a galériában

Szerencsére nálunk a helyzet jelenleg sokkal jobb, mint sok más országban, így minden probléma nélkül élvezhetjük a romantikus tópartok hangulatát. A bátrabbak akár külföldön is süttethetik magukat. Lássuk tehát, milyenek a fürdőruhatrendek.

Sok az egyben

Tökéletes választás annak, aki szereti az egyrészes fürdőruhát és a kreatív darabokat. Az interneten évek óta rengeteg olyan ruhát láthatunk, melyeket különféleképpen köthetünk meg. Az egyik legnépszerűbb a közkedvelt koszorúslányruha, amit sokféleképpen viselhetünk. Ezek mintájára az idén megjelentek a sokoldalú koncepciót alapul vevő fürdőruhák is, amelyek variációk végtelenségét teszik lehetővé, és nem kell több fürdőruhára pénzt költenünk, hogy változatosak legyünk. Az pedig egy hatalmas plusz, hogy ezek a fürdőruhák annyira kifinomultak, hogy akár felsőként is viselhetjük őket.

fürdőruha
Ami semmit sem takar

Bizony, a semmit sem takaró fürdőruhák durván betörtek a piacra. Ez egyrészt jó, mert gyönyörűen le lehet barnulni bennük, hiszen a testünk nagyobb részét fedetlenül hagyják. Van azonban egy nagy hátrányuk. A közösségi oldalakon ezeket a darabokat általában tökéletes alakkal megáldott modellek hirdetik, például Emily Ratajkowski, a világ egyik legnépszerűbb fehérneműmodellje, aki saját márkát is létrehozott, hogy megalkothassa apróbbnál apróbb fürdőruháit. Csakhogy nem mindenki Ratajkowski. Ettől függetlenül az apró bikinik hódítanak.

fürdőruha
Ami mindent takar

Mivel minden szezon a végletekről szól, az apró bikiniket az úszóruhákra, hagyományos felsőkre hasonlító darabok kompenzálják. Ezen a nyáron nem kell meglepődnünk, ha hosszú ujjú felsőrészt, vagy vastag, pántos fürdőruhafelsőt visel valaki a strandon. Az már más kérdés, hogy a szörfözésen kívül mire jók ezek? A napozáshoz valószínűleg nem. Ennek ellenére nagyon mutatósak.

fürdőruha
A ’80-as évek visszatérői

Ismét kopogtatnak a ’80-as évek, és igazi retró hangulatot idéznek 2020-ban is. Már tavaly és tavalyelőtt is visszatértek a magas derekú fürdőruhák, aki tehát tavaly vett ilyet, az örülhet, mert jó befektetés volt. Egy magas derekú alsórész kifejezetten előnyös, hiszen optikailag nyújtja a lábat, és laposabbnak tűnik benne a has is. Ezzel ellentétben az egyrészes, metálszínű darabok, amelyek szintén a ’80-as évekből köszönnek vissza, sokkal merészebb viseletnek számítanak. Általában a dekoltázsrészük egyenes, így könnyen szélesebbnek tűnhet benne a vállunk, arról nem is szólva, hogy a metál anyag és a szűk fazon teljes mértékben kihangsúlyozza az alakot.

fürdőruha
Elegencia mindenek fölött

Akik tényleg csak az elegáns öltözéket szeretik, nehezen találnak olyan fürdőruhát, amely elég kifinomult, és megfelel a kényes ízlésüknek. Az idén azonban megjelentek az elegáns fürdőruhák, amelyek nagy megkönnyebbülést jelenthetnek a divatimádóknak. A strandon senki nem visel különleges anyagokat és kiegészítőket, ezért ezek a darabok okoznak némi meglepetést. Fodrok, övek, gombok, finom vonalvezetés, és minden, ami a tökéletes eleganciához kell…

fürdőruha
Fehérnemű vagy fürdőruha?

Régen a fehérneműt ruha alatt, a hálóinget és a pizsamát a hálószobában viselték. Napjainkban azonban talán már senki sem lepődik meg, ha egy pizsamára emlékeztető ruhadarabban, sőt lenge hálóingruhában jön valaki szembe az utcán. A fehérneműre emlékeztető fürdőruha azért egy fokkal merészebb dolog, de ezek a darabok oly gyönyörűek, hogy nem lehet ellenállni nekik. Persze a viselésükhöz, ahhoz, hogy csipkés melltartóban napozzunk a strandon, kell egy jó adag magabiztosság. De hát mikor, ha nem most? Az pedig mindenképp előny, hogy ezek a fehérneműre emlékeztető darabok merevítővel ellátott és általában push-up hatást nyújtó melltartórésszel párosulnak. Így tökéletes dekoltázst varázsolnak azoknak is, akiket nem áldott meg az ég 90 pluszos mellbőséggel.

fürdőruha
Csináld magad!

Az idén kihagyhatatlanok a batikolt darabok. Rengeteg videót láthatunk az interneten arról, hogyan varázsolhatunk egyszerű ruhadarabból vagány, batikolt csodát. A strandot sem kerülte el ez a divathullám, ezért ha sikerül, érdemes beszereznünk egy batikolt fürdőruhát. Ha pedig nem sikerül, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy a kissé kopott, megunt fürdőruhánkat átalakítsuk. Használhatunk ruhafestéket vagy hipót, a végeredmény biztosan kreatív lesz. Csavarjuk és kössük össze az anyagot több helyen, majd áztassuk a textilfestékbe vagy hipóba minimum egy órára. Hagyjuk megszáradni. Ha mosógépben is szeretnénk kimosni, egy napra áztassuk ecetbe, ez fixálja a festéket. Kézi mosás során nem kopik ki a festék.

fürdőruha

Megjelent a Magyar7 hetilap 2020/30. számában.

fürdőruha
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.