2021. december 31., 14:12

Mindenki úgy táncol, ahogy ő gitározik

Humorbonbonok az év utolsó napján: a fütyülést Ferenc meghagyja az északi szélnek, a parlamenti képviselők között castingolnak szamarakat, na és persze rothasztott cápahúst evett csók előtt a norvég Mikulás.

gyurcsány
Fotó: MTI
Talpuk alatt fütyül a szél

Előválasztást tartott Magyarországon az ellenzéki zenekar. Céljuk letaszítani a trónról a tíz éve jól muzsikáló Fidesz-csapatot. A koncerten különleges hangszerek is előkerültek, Jakab például egy vasvillát hozott a próbára, de elhajtották, mondván, itt nem lesz cigányzaklatás. Ez egy tisztességes zenekar, amely középen áll. Igaz, hogy az első akkordok hallatán a székesfőváros összes lekvárja és dzsemje lúdbőrt rántott magára, s emiatt a Tesco és a Auchan több osztályát kénytelen volt lezárni. A Puskás-stadiont sem vetette szét a nézők tömege.

A zenekar frontembere, Gyé Ferenc azonban – aki a koncert idejére megszakította a Klára asszony előli bujkálást palástoló alkoholelvonó kúráját – nem hagyott kétséget afelől, hogy mindenkinek úgy kell táncolnia, ahogy ő gitározik.

A fütyülést Ferenc meghagyja az északi szélnek, amely a többiek talpa alatt fog muzsikálni.

A szlovák posta reformja
postaláda
Fotó:  Rózsár Vince

A szlovák posta a jövő év elején megszünteti a táviratok, a levelek és a levelezőlapok kézbesítését, valamint az újságok és a csomagok szállítását.

Alternatív megoldásként a levélküldeményeket postagalambokkal, az üzeneteket füstjelekkel, míg a csomagküldést alvállalkozókkal próbálják áthidalni.

Eddig indiai és pakisztáni fuvarozók jelentkeztek. Előbbieknek akkora gyakorlatuk van a szakmában, hogy ahol csak megjelentek, fokozatosan kiszorították a piacról a DHL-es szállítmányozókat. A problémát egyelőre az jelenti, honnan szereznek be hirtelen sok száz szamarat, bár az a lehetőség is felmerült, hogy a parlamenti képviselők között tartanának castingot, köztük ugyanis sok a szamár. 

Norvég Mikulás
mikulás
Fotó:  Magyar7/Archív felvétel

A norvég kormány közkívánatra alkotmányban rögzíti, hogy minden évben vetítsék a közszolgálati televízióban a Mikulás csókját. Mint ismeretes, a norvég posta egy LMBTQ-t követő reklámban igyekezett érzékenyíteni a szőrös szívű norvégokat, hogy legyenek tekintettel elnyomott és mellőzött másnemű polgártársaikra. Ehhez a posta a Mikulás szolidaritását vélte a legérzékletesebb példának.

Arról már nem közölt cikket a norvég sajtó, hogy a megcsókolt másnemű alany beperelte a postát, mivel a Mikulás az inkriminált csók előtt rothasztott cápahúst ebédelt fokhagymaszósszal.

medve
Fotó:  TASR/AP
Megnyerné a Szövetség a választásokat

Az Ako, a Precso, a Nacso és a Bacso közvélemény-kutató intézetek egyhangúlag 22,5 százalékos támogatottságot mértek a Szövetségnek december 6-án.

A felvidéki magyar párt ezzel – ha 1920 novemberében tartották volna – toronymagasan nyerte volna a parlamenti választásokat.

Most már csak a pártelnök személye kétséges, mert egy erős, karakteres vezető nélkül nem érhetik el a megálmodott 25 százalékot, amellyel önálló kormányzásra is lehetőségük nyílna. Rossznyelvek szerint a Szövetség hidas frakciója egy elsógyimesloki kárpáti barnamedve honosításával szerette volna megoldani a kérdést, ám a medvebőr Jakab Elemérre kicsinek bizonyult, míg Bugár Bélának kilógott belőle az orra.

Megjelent a Magyar7 2021/51-52. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.