2023. május 26., 13:21
Frissítve: 2023. máj. 26. 19:00

Mindenképpen lehozzák az Everestről Suhajda Szilárdot

Suhajda Szilárd a 8848 méteres Mount Everest megmászásának mesterséges oxigén és teherhordók nélkül vágott neki vasárnap. Magyar embernek korábban még nem sikerült tiszta mászással elérnie ezt, ami világviszonylatban is ritkaságnak számít.

suhajda szilárd
Fotó: Kyocera Everest Expedíció

Pintér László hegymászó szakíró telefonon jelentkezett be a TV2 Mokka című műsorában, és megerősítette, hogy valóban Suhajda Szilárdot láthatták a Mount Everesten. Egy hegymászócsapat megtalálta Szilárdot a Hillary-lépcső magasságában, de nem volt olyan állapotban, hogy tudjanak segíteni neki. Ők a saját klienseikkel törődve, az ő életükért felelve lejöttek a hegyről. Ezt az információt csak 10-12 órával később tudta meg a magyarországi háttércsapat, miután a serpa lejött a hegyről (Index). 

Varga Csaba nagyváradi alpinista azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy a Suhajda Szilárd megkeresésére indított keresőcsapat mindenképpen lehozza a Mount Everestről a magyar hegymászót.

A nagyváradi sportember megerősítette, hogy az idő előrehaladtával egyre kevesebb az esély arra, hogy Suhajda Szilárd élve kerüljön le a hegyről.

Mindenképpen lehozzák a hegyről. Bízzunk benne, hogy életben lesz, amikor rátalálnak, s oxigénpalackkal, injekcióval tudnak javítani az állapotán”

– fűzte hozzá Varga Csaba.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.