2020. december 23., 13:06

Milyen is volt 2020? - Megjelent a Magyar7 karácsonyi dupla száma

A szenvedést átélve lehet megtapasztalni az igazi örömöt. Ezzel a címmel közöl interjút a Magyar7 legújabb, karácsonyi dupla száma. Csókay András orvost, idegsebészt talán minden magyar ember ismeri. Karácsony apropóján a hitről, a szenvedésről és a reményről kérdezte Pomichal Krisztián.

A hetilap ezúttal is több publicisztikai írást közöl, többek közt Molnár Judit főszerkesztőtől, Kövesdi Károly vezető szerkesztőtől, Haják Szabó Mária külpolitikai jegyzetírótól. Karácsonyi üzenetet olvashatunk Herdics György címzetes apáttól és György András református lelkipásztortól.

Az idei év politikai-társadalmi és gazdasági történéseit több összefoglalóban közli a lap, többek közt Kolek Zsolt politikai rovatvezető, Matus Tibor gazdasági rovatvezető és Pomichal Richárdszerkesztő tollából.

52piac

A lap további részében karácsonyi irodalmat, elbeszélést és verseket olvashatunk, ezt követően B. Vida Júlia rovatvezető családriportját, Somogyi Szilárd riporter írását alsó-csallóközi missziós szerzetesekről. Babucs Zoltán hadtörténész 1944 budapesti karácsonyáról és szilveszteréről közöl írást, Lacza Tihamér kultúrtörténeti sorozatában pedig egy tragikus sorsú nagy magyar festő portréját rajzolja meg.

misszios szerz

A lap régiós rovatában elsősorban az ünnepre hangolt tudósításokat és riportokat olvashatunk. Nagy-Miskó Ildikó arról tudósít, hogyan fogják ünnepelni komáromi idősotthonokban az idei karácsonyt. Reczai Lilla a cipősdobozokba csomagolt szeretetnek eredt a nyomába Dunaszerdahelyen, Zsebik Ildikó pedig a királyhelmeci református diakóniai központban járt, írásának témája ugyancsak az adakozás. Dupla szorításban élnek a gömöri református kisgyülekezetek. Ennek ellenére van példa arra, is, hogy templomot építenek. Erről tudósít Fábián Gergely. Kaszmán Zoltán egy rendhagyó portréval szerepel a rovatban, egy hányatott sorsú, Ipolyságon született orvos pályáját vázolva fel. Palócföldi karácsonyi népszokásokról ír Agócs Szvorák Emese, míg Szomolai Andrea Szarka Gyuláékhoz látogatott el a mátyusföldi Nádszegen. Virsinszky Tamás egy egészségéért küzdő kisfiú megindító sorsáról ír, és arról, hogyan fogtak össze a rimaszombatiak a gyerkőc megsegítésére. Radi Anita egy nem mindennapi pozsonyi kiállításra kalauzolja el az olvasót. Témája: egykori játékaink. Bokor Klára egy párkányi születésű hölggyel készített beszélgetést, aki nem mellesleg magyar ökölvívó bajnok.

régio52

A lap Kávézó rovata is az ünnepekre hangolt írásokat közöl. Csermák Judit írásának első része a bakonybéli bencés kolostorba kalauzolja az olvasót. Az ünnepi asztalról nem maradhat el a karácsonyi és a szilveszteri étek. Vass Laura és Szabó B. Csilla ezúttal együtt szerepel a lapban, van miből választani.

izlelo52

A Kávézó további részében a homoré a főszerep, a vidám óévbúcsúztatóban olvashatunk különös híreket, nyomdafestéket alig tűrő helységneveket, de keserédes, bolondos összefoglalót is 2020 politikai történéseiről Kolek Zsolt tálalásában. Ugyancsak itt olvashatjuk Száraz Dénes humoros írását.

szurkol52

A sportrovatban Rajkovics György írásában áttekinthetjük, milyen volt az idei év a sport szempontjából, míg Rajkovics Péter Priskin Tamással, az évtized legkiemelkedőbb felvidéki labdarúgójával készített intejút. A hetilapból természetesen ezúttal sem hiányzik a szokásos, ám ezúttal kétheti tv-műsor és a keresztrejtvény. A hetilap hátsó borítóján ezúttal Komárom református templomát találjuk.

naptár52

A lap mellékleteként olvasóink megkapják az Előretolt Helyőrség irodalmi mellékletet, s ha ez is kevés lenne, egy 2021-es falinaptárat is!

Ne feledjék: ha még nem előfizetői, a postahivatalokban is megvásárolhatják a Magyar7-et, a felvidéki magyarok közéleti hetilapját!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!