Milyen következményekkel járhat gyermekeink életének közzététele a közösségi hálón? - VIDEÓ

ma7 2019. szeptember 12., 10:20

Like, share, follow, azaz kedvelni, megosztani és követni. Ezek azok az angol kifejezések, amiket gyermekeink elsőként jegyeznek meg, mert ezeknek van számukra a legnagyobb jelentőségük. Nézettségben és megosztásokban értékelik saját maguk és mások életét, amiért leginkább mi, szülők vagyunk a felelősek. Milyen hatással van a közösségi hálón való megjelenés saját és gyermekeink életére? Erről beszélgettek a pszichológusok egy somorjai klubesten. Nézze velünk!

Fotó: ma7

Pandora szelencéjeként rostáljuk a hírfolyamot, mert várunk tőle valamit, amit talán soha nem kapunk meg. Titkon versenyeztetjük saját és gyermekeink életét. A beszélgetőesten, amin a ma7.sk stábja is jelen volt, több fontos kérdést is feszegettek a szakértők. Az első és legfontosabb talán, hogy kiről is szól az, ha feltöltünk egy-egy képet a gyermekeinkről? Róluk, vagy saját lelkünk orvoslásáról, megnyugtatásáról?

A gyermekjogi szakértő rendkívül sok aggasztó felméréssel és kimutatással szolgált, a gyermekpszichológus mindenki legnagyobb megdöbbenésére elmondta, sok gyerek a szülő tudta nélkül hajnalokig online oldalakat lapozgat, aminek következtében fáradékony és ingerlékeny. Az IT specialista pedig kiábrándította a jelenlevőket az üzenetküldő szolgáltatások biztonságosságával kapcsolatban.
Tartalmas este volt, amiből sokat tanulhattunk.Tájékozódjon velünk!

0 HOZZÁSZÓLÁS