HIRDETÉS

Milliókat költ sítanfolyamokra az állam

hirek.sk 2017. december 26., 14:54
POZSONY. A diákok idén immár harmadik alkalommal vehetnek részt sítanfolyamokon, amelyek árát bizonyos mértékben az állami költségvetésből fedezik. A képzések, illetve tanfolyamok a kormány kevés sikeresnek nevezhető intézkedései közé tartoznak. Ezzel a programmal a gyerekeket több mozgásra késztetik, ugyanakkor a huzamosabb ideje anyagi gondokkal küszködő síközpontok helyzetén is javítanak.

Több mozgás kell a túlsúlyos gyerekeknek!

Az állam idén 90 ezer tanuló sítanfolyamának az árához fizet hozzá, összesen 14 millió eurót. Jövőre erre a célra 86 ezer gyermek számára 12,9 millió eurót költenek majd. 

Minden diák 150 eurós állami támogatásban részesülhet. Az iskolák dícsérően szólnak a sítanfolyamok állami támogatásáról.

A pedagógusok úgy vélik, segítséget jelentenek az állami pénzeszközök. Ezzel ugyanis a szociálisan hátrányosabb helyzetben levő családokból származó gyerekek is részt vehetnek a sítanfolyamokon.  

Az iskolák a kapott 150 euróból eddig általában kifizették egy-egy gyerek szállás- és étkezési költségeit, valamint az oktató honoráriumát és felvonódíját (skipas) is. A legtöbb esetben a szülőknek csak az útiköltséget kellett saját zsebből téríteniük.

Forrás: Sme.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS