Méhnyakrákellenes kampány iskolaturnéval

hirek.sk 2011. november 08., 11:53
RÉVKOMÁROM. A magyarországi méhnyakrákellenes kampány zenei nagyköveteként és reklámarcaként népszerűvé vált, gyulai Dirty Slippers zenekar sajátos iskolaturnéja során szerdán egyetlen felvidéki helyszínen, a Selye János Gimnáziumban fog koncertezni.

A Lobó-Szalóky Lázár (ének, gitár), Nyári Zoltán (szólógitár, vokál), Éri Balázs (basszusgitár) és Bíró László (dobok) összetételű együttes „Élned kell!“ című dala 2009-ben több héten át vezette a rádiók slágerlistáit. A méhnyakrákellenes kampány önjelölt nagykövete és reklámarca azóta is folytatja rákellenes küzdelmét.

2011 november 7-től egy héten át 28 koncerttel kívánja felhívni a középiskolások és egyetemisták figyelmét a fiatalságot érintő problémákra, elkerülhető veszélyekre. Iskolánkénti 20-20 perces koncertjeivel terjeszti a hírt: vigyázzunk és figyeljünk egymásra!

A zenekar tagjai azt vallják: "Napjainkban a fiatalok nem szórakozni, hanem kocsmázni járnak, ahol a folyamatosan rájuk leselkedő veszélyeket nem tudják kivédeni. Hiszen még sem a koruk, a kellő tapasztalatuk, sem pedig a szükséges információjuk nincs meg ahhoz, hogy nemet mondjanak a drogokra, az alkoholra, az alkalmi szexre. Nem tudatosítják, hogy felelőtlen viselkedésükkel nagyon könnyű beszerezni olyan betegséget is, mint a méhnyakrák, amely kialakulását a korán elkezdett és gyakori partnercserével folytatott szexuális élet is elősegíti. E kór ellen csapatunk két éve küzd, mert úgy érezzük: javarészt lányokból álló, népes rajongótáborunk előtt e jó ügy érdekében fel kell emelni a hangunkat!".

Az őszi turnéjuk november 7-én Gyulán kezdődött, majd Békéscsaba, Szeged, Budapest, Debrecen, Miskolc, Orosháza, Kecskemét és Szolnok városát is érinti. Akárcsak sok magyarországi oktatási intézmény, úgy a révkomáromi Selye János Gimnázium részéről is felmerült az igény legalább egy Dirty Slippers-koncert megtartására. A csapat eleget tett a „selyés“ felkérésnek, így szerdán a révkomáromi alma materben is felhangzanak sikerdalaik: többek között az „Élned kell!“, a „Te vagy a fény“, s a zenekarvezető süketnéma élettársához -- a Rúzsa Magdival is közreműködő Fanni modellhez írt „Hang vagy jel“.

A hasznos cél érdekében munkálkodó zenekar médiapartnere a Magyar Televízió, amely egyik műsora számára már elkészült a „Te vagy a fény“ című dal különleges, szimfonikus változata is.

Forrás: Hírek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS