Megváltoztatja a nevét egy európai ország

ma7 | MTI 2019. október 18., 10:45

A holland kormány úgy döntött, hogy az országot az eddig használatos "Holland" helyett nemzetközi viszonylatban is nevezzék úgy, ahogy maguk is hívják, azaz Nederlandnak.

Amszterdam esti fényei Fotó: WallpaperUP
A valóságban egy, a marketing eszköztárából jól ismert eszközről, az ún. "rebranding"-ről van szó, amelynek keretében szeretnék megváltoztatni az ország imázsát. Szerintük a változásra azért van szükség, mert a külvilág túlságosan a Hollandia nevű megyékkel azonosítja az országot, illetve Amszterdammal, a holland régió központjával.

Úgy vélik, ez az oka annak, hogy rengeteg a turista arrafelé, míg az ország más részein kevés. A Nederland szó egyébként a napóleoni háborúk után terjedt el, előtte a terület legfejlettebb részét sokáig uraló Holland család nevével azonosították a vidéket - írja a BBC és a Forbes is.

Képgalériánk:
Hollandiai anzix Fotó: ma7

Az átnevező kampány várhatóan még idén elkezdődik, a jövő évtől pedig már számos nemzetközi versenyen is ezt használják majd: a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivált így már a néderlandi Rotterdamban rendezik majd, és a tokiói olimpián is néderlandi csapat vonul majd fel. Az országot angolul már korábban is így, vagyis The Netherlandsnek hívták, de számos nyelv, köztük a magyar is a Hollandia szót használta.

0 HOZZÁSZÓLÁS