2022. március 8., 09:00

Megújult a cserkészszövetség vezetősége

2022. március 5-én az online térben  tartotta tisztújító közgyűlését a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Az ellenőrző testület tagjainak megválasztása mellett a jövő évi országos nagytábor programjával is foglalkoztak a felnőtt cserkészvezetők.

cserkészszövetség - online közgyűlés 2022
Fotó: SZMCS archívuma

A közös imával kezdődött ülésen a közgyűlés résztvevői foglalkoztak a cserkészszövetség vezetőinek elmúlt egy éves tevékenységével, valamint a szervezet költségvetésének kiértékelésével és jövőbeni tervezésével is. Mivel lejárt az ellenőrző testület tagjainak megbízatása, délután újakat választott a közgyűlés.

Az ellenőrző bizottság elnöke Bozsaky Tamás lett a tagok pedig a következők: Haver Denisa, Horváth Dániel, Ficza Ildikó, Eke Máté, Pataky András, Zajíček József.

Leköszönő tisztségviselőinknek köszönjük az eddigi munkát, a tisztséget vállaló cserkésztestvéreinknek pedig köszönjük a vállalást és eredményes munkát kívánunk!

Utolsó programpontként a cserkészvezetők a 2023-ra tervezett, ötévente megrendezett Szövetségi Nagytábor helyszínéről és programjairól ötleteltek.

A programpontok közötti szünetekben különböző játékokkal mozgatták meg magukat a résztvevők, valamint az erre a célra nyitott pihenőszobákban kötetlen beszélgetésekre, munkacsoporti kérdések megvitatására is volt lehetőség.

A járványidőszak nagyban nehezítette a hétről hétre zajló nevelési munkánk, de örülök, hogy mint szervezet ennek ellenére sem álltunk meg a fejlődésben. A cserkészszövetség vezetősége tudatosan építkezik, korszerűsödik az önkéntesképzésünk és remélhetőleg egyre jobban visszatérünk a régi kerékvágásba az őrsi munka terén is.

Örülök, hogy az a Közgyűlés is nem csak a kötelezőket adta, hanem előrébb is vitte a felvidéki magyar cserkészet ügyét” - mondta el Gál Erik, a cserkészszövetség elnöke.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.