Megszólalt az egyik túlélő: végignézte, ahogy megölik hároméves testvérét

ma7 2019. január 12., 07:52

Mint ahogy arról már tegnap beszámoltunk, féktelen mészárlást rendezett a viszonzatlan szerelemtől megvadult osztrák férfi, W. M. (†56) volt párja káptalanfai házánál.

Fotó: police.hu

A férfiban fékeveszett düh munkálhatott, amikor sötétszürke BMW-jével leparkolt O.-ék Veszprém megyei otthona előtt: először rá akarta gyújtani a családra a házat, majd lövöldözni kezdett. Valóságos vérfürdőt rendezett, még a menekülő gyereket sem kímélte. W. M. és a 22 éves magyar nő Ausztriában ismerkedett meg. Ám a Blikk információi szerint kapcsolatuk annyira megromlott, hogy a lány visszaköltözött szülei házába. Az O. család tizenegy gyermeket nevelt, a tragédia idején a házban összesen kilencen voltak.

A férfi minden jel szerint képtelen volt beletörődni a nő elvesztésébe, ezért csütörtök este bécsi házától Káptalanfa felé vette az irányt, hogy végrehajtsa szörnyű tervét.

Miután nem sikerült szerelmére és rokonaira gyújtani a házat, előrántotta fegyverét, és lőtt mindenre és mindenkire, aki élt és mozgott: a nőt életveszélyesen megsebesítette, 52 éves apját halálosan, anyját pedig súlyosan megsebezte. Akkor sem kegyelmezett, amikor a nő 3 éves húgát az egyik rokon megpróbálta kimenekíteni a földi pokolból. A gyerekre is szünet nélkül tüzelt: a kislányt a mellkasán érték a lövedékek. Hatéves testvére pedig a korábban gyújtott tűzben sérült meg. Végzett a volt szerelmével közös kutyájukkal is. A vérengzés után az osztrák maga ellen fordította fegyverét és kioltotta életét.

Élettársa családját akarta lemészárolni egy férfi: két halott, egy kislány is van a sérültek között
Élettársa családtagjaira támadt, majd megölte magát egy osztrák férfi Káptalanfán.

Képgalériánk:
Fotó: police.hu

Szörnyű volt az egész, még mindig remegek – idézte fel a drámai pillanatokat a magyarországi bulvárlapnak az O. család egyik gyermeke, Máté. – Berontott hozzánk ez az őrült osztrák férfi, és ránk támadt. Pokoli volt: belém égett, ahogy édesanyám ölében éppen aludni készülő 3 éves kistestvérem golyókat kap a testébe, anyukámat pedig a karján találja el. Menekülni próbált, karjában testvérünkkel, de még utánuk is lőtt ez a szörnyeteg – temette kezébe arcát a fiatal fiú.

A tragédia érthetően letaglózta a családot, amelynek tagjai végül félelmükben egy közelben lakó rokonukhoz menekültek.

Az elhunyt családfőt a legnagyobb tisztelet övezte a faluban. A helyiek szerint tisztességgel, becsülettel nevelte tizenegy gyermekét.

Az osztrák életveszélyesen sérült áldozataiért még ma hajnalban is küzdöttek az orvosok.

Eljárás indul akkor is, ha halott

A tragédia kapcsán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított eljárást. Ezt a rendőrségnek hivatalból akkor is meg kell tennie, ha az elkövető meghalt.

A rendőrök egész éjjel, majd még tegnap kora délután is nyomokat rögzítettek a vérengzés helyszínén.

Forrás: blikk.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS