2020. október 14., 16:28

Megjelent a Magyar7 hetilap legújabb, 42. száma

Már az újságárusoknál és a postákon a ma7 médiacsaládhoz tartozó Magyar7 hetilap legújabb, 42. száma. 

Fotó: ma7

Karácsonyra létrejöhet a magyar egység? Ezzel a címmel közöl interjút a három magyar pártelnökkel a Magyar7 legújabb, most megjelent 42. száma. Szó esik benne szándékokról, buktatókról s természetesen a közös felelősségről is. Forró Krisztiánnal, Mózes Szabolccsal és Sólymos Lászlóval Kolek Zsolt rovatvezető beszélgetett. Ugyancsak ő tudósít Szijjártó Péter magyar külügyminiszter nemrégi pozsonyi látogatásáról, amelynek egyik legfontosabb üzenete, hogy a magyar kormány a leendő új pártot is partnerként fogja kezelni.

Molnár Judit főszerkesztő Túlárazott ötletbörze címmel írt vezércikket a kormány reformtervéről, illetve az akörüli súlyos, a felvidéki magyarságot is érintő kérdésekről. Olvashatunk a hetilapban külpolitikai jegyzetet Haják Szabó Máriától, publicisztikát Fülöp Antaltól és csípős jegyzetet Kövesdi Károly vezető szerkesztőtől is.

Hervay Rozália közgazdász ugyancsak a kormány reformprogramját veszi górcső alá, szakmai szempontból vizsgálva az egyes kurta-furcsa tételeket. Rajkovics Péter rovatvezető Még előttünk a neheze címmel írt a vírushelyzetről cikket. Babucs Zoltán hadtörténész Kazinczy Lajos honvéd ezredesre, a tizenötödik aradi vértanúra emlékezik, míg Lacza Tihamér kultúrtörténeti rovatában A gróf úr huszárvágása titokzatos címmel lép vissza régi, daliás időkbe. Ugyancsak történelmi témát közöl a lap Böszörményi István helytörténésztől, aki egy kilencven évvel ezelőtti losonci elnöki látogatás történetét eleveníti fel. A lap kulturális rovatában egy hasznos, gyerekeknek szóló könyvsorozatról ír B. Vida Júlia.

A lap régiós rovatában természetesen ezúttal is olvashatók a Felvidék valamennyi tájának életéről szóló tudósítások. Virsinszky Tamás egy pórul járt községbe, Gömörfalvára látogatott, amelyet jócskán megtépázott a tornádó. Hányan leszünk? Ezzel a címmel tartottak konferenciát a Fórum Kisebbségkutató Intézetben a jövő évi népszámlálásról, amelyről Reczai Lilla tudósít. Radi Anita egy megérdemelt kitüntetés apropóján beszélget a pozsonypüspöki Jégh Izabellával. Szomolai Andrea az érsekújvári magyar kulturális élet alapozó, ikonikus alakjáról ír, míg Kaszmán Zoltán egy nem mindennapi testvérpárra emlékezik. Kassán az aradi vértanúk előtt hajtottak fejet, erről tudósít Fábián Gergely, Zsebik Ildikó pedig a könyvolvasók nyomába eredt a királyhelmeci könyvtárban és könyvesboltban. Agócs Szvorák Emese egy hagyományőrző hölgyet mutat be Ajnácskőről, míg Nagy-Miskó Ildikó egy nagy tehetségű szentpéteri egyetemistát. Bokor Klára pedig Béla község legszebb portáira kalauzolja az olvasót.

Édesen szép az élet – írja a dietetikus Szilágyi Orsolya, tanácsot adva, hogyan bánjunk étrendünkben a cukorral. Ugyancsak az egészséges életmód egyik növényét ajánlja Baán Szabó Ilona a Kertészkedő rovatban. Varga Róbert a megúnhatatlan kambodzsai építészet ezeréves gyöngyszemeit tárja elénk, de olvashatunk a lap Kávézó rovatában divatról, ételekről, s természetesen gépkocsiról is. A sportrovatban Rajkovics György az Európa-bajnoki futballesélyeket latolgatja, míg Rajkovics Péter, a hetilap sportrovatának vezetője a magyar tenisz sikereiről írt cikket. Természetesen ezúttal sem hiányzik a lapból a heti tv-műsor és sokak kedvence, a keresztrejtvény. A hetilap hátsó borítóján ezúttal a bacsfai-szentantali kegytemplomot találjuk.

Ha szeretné előfizetni a lapot, erre a linkre kattintva könnyen és gyorsan megteheti!

Jó szívvel ajánljuk az aktuális lapszámot olvasóink figyelmébe!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.