Megjelent a Carissimi 5. száma

2019. október 25., 09:20
ma7

A lap, ahogy azt már megszokhattuk, gazdag tartalommal jelentkezik. Major Árvácska írásában erdélyi tábori élményekről esik szó. Dr. Kiss László a sokoldalú dr. Duka-Zólyomi Norbertre emlékezik. Szücs Marianna sorozatának újabb része az ADHD-val diagnosztizált felnőttek munkahelyi nehézségeivel foglalkozik.

A lap közli Magyar Adél Az értelmi fogyatékos személyekről alkotott kép változásai a 19. századi Magyarországon című tanulmányának I. részét. Kozma Szabolcs felvázolja, hogy Magyarországon milyen kora gyermekkori intervenciós szolgáltatások vehetők igénybe. Bemutatkozik dr. Szép Tamás pszichiáter és Szép Mónika fejlesztőpedagógus.

Sajátos nevelési-oktatási igényű gyermekek az óvodában – egy érsekújvári óvoda tapasztalatai. Csivre Zsuzsanna beszámol arról, hogy speciális osztály nyílt a tejfalusi alapiskolában.

A Paragrafus című rovatban Köböl Tibor a fogyatékossággal élő személyeket és segítőiket támogató szociális ellátórendszerről készített összefoglalót. Tudósít a lap a sérült gyermekek napjáról, amelyet idén is megszerveztek a budapesti állatkertben, és az értelmi sérült emberek alkotásait bemutató komáromi Képzőművészeti Szalonról. Sztakó Zsolt Kifakadás címmel írt jegyzetet.

A mostani lapszámban is van magyar–szlovák és szlovák–magyar szójegyzék. A kiadvány ingyenes, elektronikus változata letölthető a www.carissimi.sk honlapról.

Kövesse facebook oldalunkat is!