Megjelent a Carissimi 2019/6., ünnepi száma

2019. december 16., 11:51
ma7

Alakítani a közgondolkodást – JUDr. Zuzana Stavrovská fogyatékosságügyi biztosnál jártunk. Szépapáink szemének gyógyítójára, Ottava Ignácra emlékezik dr. Kiss László. Az ADHD-val diagnosztizált felnőttek munkahelyi felmondásának okait elemzi tanulmányában Szücs Marianna.

„Nem bánom, hogy itthon maradtam” – beszélgetés Rácz Olivér orvosprofesszorral. Szeretni kell őket – egy befogadó szülő vallomása. A fogyatékossággal élők világnapja alkalmából Ki mit tud?-ot szervezett a Konrádko Pt. – tudósítunk az eseményről.

Tapasztalatcsere és kapcsolatápolás címmel egy baráti látogatásról ad hírt Rácz Jolán. Három ország, egy cél: értelmi sérült színészeket foglalkoztató színházak együttműködése a Visegrádi Alapnál nyert pályázat keretében.

Ki hozza a karácsonyfát? – teszi fel a kérdést jegyzetében Tamás Gábor OFM. Bemutatjuk Földes István komáromi pékmestert, aki nemcsak jó minőségű pékárujáról ismert, hanem segítőkészségéről, nagylelkűségéről és szerénységéről is.

carissimi_2019_dec.jpg

A karácsonyról kérdeztük munkatársainkat, és ugyancsak az ünnep ihlette Szászi Zoltán Képzeld el! című jegyzetét. Mostani számunkban is található magyar–szlovák és szlovák–magyar szójegyzék. A kiadvány ingyenes, elektronikus változata letölthető a www.carissimi.sk honlapról.

Kövesse facebook oldalunkat is!