2022. január 23., 16:14

Mégis csak márciusban érkezik Szlovákiába a HBO Max

A filmek és a sorozatok világa az elmúlt években teljesen átalakult, a streamingszolgáltatók szinte felfalják a piacot, s így egyre több moziba tervezett film is éppen ezeken kerül bemutatásra. A szlovák piacon is fokozódik a verseny, a HBO Go helyett ugyanis érkezik a HBO MAX, amely a Netflix komoly versenytársa lehet.

Hbo max
Fotó: HBO

Tudjuk, a régiónk a nagy multicégek számára a médiapiacon sem annyira érdekes, de ha késéssel is, itt is megjelennek szolgáltatásaik. Így történik ez az HBO-val is, amely videószolgáltatásának új platformját indítja a térségben.

Az HBO Max a Warnermedia két évvel ezelőtt indult szolgáltatása, amelynek rajtját egy héttel ezelőtt a zive.sk még február 22-re feltételezte, de azóta éppen ezen információkra reagálva kiderült, a start csak március 8-ra várható. A HBO Go szolgáltatásról a felhasználók automatikusan váltanak majd a még színesebb tartalmakat kínáló MAX-ra, amely a térségben egy időpontban indul, s feltehetően éppen az összehangolás áll majd a csúszás mögött.

Az már most feltételezhető, hogy az HBO megpróbál az árral is versenyezni, tehát kedvező és hosszabb távú lekötésű ajánlatokat kínálni az előfizetőknek, mert igazából így tud majd versenyezni első körben a Netflix-szel. A későbbiekben persze a prémium tartalmak kínálata lesz a döntő, amely a Warnermedia által lefedett tartalmak miatt igazán kecsegtető.

A szlovák piacra szinkronnal rendelkező filmek széles kínálatát ígérik, s  minden korosztályt becéloznak, ahogy a Netflix is. A nagy kérdés igazából az, hogy sikerül-e a saját filmjeik mozipremierje után alig másfél hónappal majd a tartalmakat a HBO Maxon is elérhetővé tenni, mert vélhetően a sorozatok mellett ez lehet az igazi versenyelőny, hiszen egy mozijegy árán majd egy teljes hónapig érhetjük el a tartalmakat.

Az már viszont most biztos, hogy a kínálat az eddigi szolgáltatás miatt is jelentős lesz a kezdetekben is, a nagy kérdés inkább az ár, hogy a HBO Go alig hat eurós ára fölött helyezkedik-e majd el, mert a tengerentúlon a HBO Max drágább, mint fő versenytársai.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!