cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. január 6., 09:57

Meghalt az Egyesült Államok vélhetően legidősebb lakosa

Száztizenöt éves korában elhunyt az Amerikai Egyesült Államok valószínűleg legidősebb polgára, egy iowai asszony - közölte a temetéssel megbízott vállalkozás csütörtökön. 

Bessie Laurena Hendricks
Bessie Laurena Hendricks
Fotó: Reprofotó

Bessie Laurena Hendrickset Lake Cityben, egy idősotthonban érte a halál kedden.

Hendricks 1907-ben született az Iowa állambeli Calhoun megyében, és azon kevesek közé tartozik, aki megélte a Titanic elsüllyedését, a nagy gazdasági válságot, az amerikai alkoholtilalmat, a két világháborút, de túlélte a spanyolnáthát és a koronavírus-világjárványt is.

A nyugalmazott, egykoron tanárnőként dolgozó asszony öt gyermek édesanyja volt, közülük többen még élnek. Tavaly  november 7-én még saját otthonában ünnepelte a születésnapját.

Három éve, 112. születésnapján egy helyi sajtóorgánumnak adott interjújában Hendricks azt mondta, hogy a hosszú élet titka a kemény munka. A lánya is nyilatkozott, és elmondta: édesanyja szinte soha nem szedett gyógyszereket, ugyanakkor meglehetősen édesszájú volt.

Bessie Laurena Hendrickset szombaton helyezik végső nyugalomra Lake Cityben.

A Los Angeles-i központú Gerontológiai Kutatócsoport közlése szerint Bessie Laurena Hendricks eltávozásával a Californiában élő Edie Ceccarelli lett az Egyesült Államok legidősebb lakosa, ő február 5-én ünnepli 115. születésnapját.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.