2022. július 2., 17:41

Megérkezett Pozsonyba a legendás motorvonat – a Slovenská Strela

Megmentették a legendás M290.02 típusú Slovenská Strela motorvonatot, amelya Tatra Trucks járműgyártó vállalat kopřivnicei udvarában várta eddig a jobb sorsot.

Slovenská strela
Fotó: Pozsony megye, Facebook

A motorvonat nemcsak a kinézete miatt vált az első Csehszlovák Köztársaság vasúti közlekedésének legendájává, hanem a teljesítménye és műszaki kivitelezése miatt is.

A gondosan restaurált és üzemképessé tett motorvonat június 30-án estefele gördült be a Pozsonyi Közlekedési Múzeumba, ahol július elsejétől július 2-áig tekintheti meg a nyilvánosság 14-től 20 óráig.

Slovenská strela
Fotó:  Pozsony megye, Facebook

A Tatra Kopřivnice gyárban a Csehszlovák Államvasutak részére 1936-ban gyártott motorvonat kuriózumnak számít, mivel csak két darab készült belőle. Nemcsak a vonatok dizájnja miatt volt különleges, hanem az elektromechanikus erőátvitelének köszönhetően is, amely segítségével a vonat a 82 km/órás sebesség elérésekor automatikusan átváltott mechanikus meghajtásra, ami nagyobb sebességek esetén hatékonyabb. Mindkét motorvonat az akkoriban elképesztő 130 km/órás üzemi sebességet is elérte, de a próbák során elért sebessége 148 km volt óránként. A két motorvonatot a Prágát Pozsonnyal összekötő vasútvonalon használták, rekordidőt elérve 4 óra 20 perc alatt tették meg a távot.

Slovenská strela
Fotó:  Pozsony megye, Facebook

A háború idején a vonatokat benzinhiány miatt félreállították, és csak időnként közlekedtek, egyszer vagy kétszer havonta, a műszaki állapot fenntartása érdekében.

Slovenská strela
Fotó:  Pozsony megye, Facebook

A második világháború után továbbra is üzemeltek, érdekességnek számít, hogy a nürnbergi per idején a Prágát és Nürnberget összekötő vonalon használták őket, ahová a képviselőinket szállították. A negyvenes évek végén a kormány tartalékjárművei lettek, az ötvenes években már nem túl sok kilométert tettek meg. Az M 290.001-est 1953-ban iktatták ki a forgalomból, egy tűzeset után. Az M 290.002-es motorvonatot pedig 1960-ban, és még ugyanabban az évben a Tatra kopřivnicei múzeumába került.

Az 1936-ból származó egyedülálló motorvonat felújítása 2018 augusztusában kezdődött és három évig tartott.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.