HIRDETÉS

Még mindig Szabadka az első a vajdasági öngyilkossági statisztikában

2011. február 07., 17:22
SZABADKA/BUDAPEST. Az öngyilkossági kísérletek számának tekintetében Szabadka még mindig vezető helyen áll a szerbiai Vajdaságban - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap internetes oldalán.
SZABADKA/BUDAPEST. A legutóbbi karácsonyi időszakban, a katolikus és a pravoszláv karácsony közötti hetekben 12 öngyilkossági kísérlet történt Szabadkán, és nagyjából ötvenen kértek segítséget a Szabadkai Közkórház pszichiátriai osztályán. Az észak-vajdasági városban, ahol a 100 ezer fős lakosság mintegy harmada magyar, a többség pedig szerb, a téli hónapokban emelkedő tendenciát szokott mutatni a szomorú statisztika, nyáron pedig általában a télinél kevesebben próbálnak önkezükkel véget vetni életüknek.
Az autodestrukció, vagyis az önmegsemmisítés Szabadkán továbbra is elsősorban a magyar lakosságra jellemző. Ennek pontos oka nem ismert. A szerb népesség körében ugyanúgy jelen van a depresszió, mint a magyarok körében, mégis kisebb számban kísérelnek meg öngyilkosságot – mondta el a lapnak Sági Zoltán neuropszichiáter. (MTI)
Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS