2022. július 4., 10:34

Még egy nap tikkasztó hőséget kell kibírnunk! Akár 37 fok is lehet!

Észak-Szlovákia kivételével jóformán az egész ország területén kánikula lesz hétfőn. A legtöbb helyen 33 fokot vagy annál többet mutathatnak a hőmérők.

Pozsony hőség
Fotó: TASR

Ahogy azt már megszokhattuk, az ország déli részén „szívják meg” legjobban az emberek. Nyugat-Szlovákia nagy részében 1. fokú vagyis sárga riasztás lesz ma érvényben, ez vonatkozik a Dunaszerdahelyi járásra is. Itt napközben, 13.00 és 18.00 óra között akár 33-34 fok is lehet.

A Komáromi járástól kezdődően egészen a keleti határig viszont már 2. fokú, azaz narancssárga hőségriadó van érvényben az összes déli járásban, vagyis 35-37 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Aki teheti, a legmelegebb órákban tartózkodjon árnyékban és igyon sok folyadékot, elsősorban tiszta vizet vagy ásványvizet.

A rekkenő hőségnek este és éjszaka viharok vetnek véget. Holnap már kellemes 25-28 fok közötti nyári hőmérsékleteket élvezhetünk, ami jó pár napig kitart és csapadék is várható.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.