Mátyusföldi versenyző nyerte a Konyhafőnök műsort

Horváth Szomolai Andrea 2019. június 09., 07:37

Háromórás küzdelem után eldőlt, hogy az alsószeli származású Janko Patrik nyerte a Konyhafőnök gasztroshow idei sorozatát, és ezzel együtt a tízmillió forintos főnyereményt. A mátyusföldi fiatalember egy kutyacukrászda megnyitását tervezi.

Fotó: RTL klub

Az alsószeli Janko Patrik Sárközi Ákos, Michelin-csillagos magyar séf mentoráltja volt a gasztro-reality show alatt. A 37 éves mátyusföldi férfi a válogató hét első napján érkezett a népszerű Konyhafőnök című versenybe, ahol kisebb ellentétbe is került a séfekkel. Később azonban javított, és bebizonyította, hogy helye van a konyhában, a kék csapatban. Janko Patrik Forási Ákossal, Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf mentoráltjával szállt versenybe a végső győzelemért.

„Ha főzök, a konyhában akár egy kis diktátor is tudok lenni, sokféle alapanyagot ismerek, sok országban jártam, és mindenhonnan magammal hoztam a jellegzetes fűszereket. Mindig megpróbálok újat tanulni”- nyilatkozta a felvidéki versenyző.

A borsonline szerint Patrik titokban jelentkezett a Konyafőnökbe, és az első napokban még abban sem volt biztos, hogy van bármiféle keresnivalója a versenyben. Sárközi Ákos azonban a kezdeti ügyetlenkedések ellenére is meglátta az alsószeli származású versenyzőben a lehetőségeket.

„Anyukám úgy emlékszik, hogy óvodáskoromban már a konyhában álltam vele, és gyurma helyett tésztával játszottam. Mindig is érdekelt a konyha, de anyu nem akarta, hogy szakácsiskolába menjek. Úgy vélte, túl sok munkával és kevés pénzzel jár ez a szakma. Üzletfejlesztéssel kezdtem foglalkozni, de a konyhától nem lehetett eltéríteni. Szerintem az ember egész életében tanul főzni” – nyilatkozta Patrik a Borsnak.

A Konyhafőnök győztese jelenleg Budapesten él egy olyan zöldövezeti kerületben, ahol rengeteg kutyát tartanak. Neki is van egy másfél éves, fekete akitája, innen jött az ötlet, hogy a nyereményt kutyacukrászda megnyitásába fektesse.

"Ha lehet, szeretnék Ákos valamelyik éttermében továbbtanulni, és elindítani a saját vállalkozásomat is. Olyan tortákat, muffinokat, jutalomfalatokat kínálnék, amik természetesen az ebeknek is megfelelnek. Párszor készítettem kutyakekszet, a mogyorósért nyálukat csorgatva követnek a környékbeli kutyák – mesélte a győztes, akinek egyéb nagyszabású tervei is vannak, barátnőjével három éve élnek együtt, szeretné eljegyezni.

0 HOZZÁSZÓLÁS