cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. november 14., 15:21

Marad a borongós idő, de lehet még egy kis napsütés is

Az elmúlt évtized talán legszebb első őszi hónapjait tudhatjuk magunk mögött, s bár a novemberrel már beköszöntött a borongós idő, némi szerencsével még ezen a héten is számíthatunk napi egy-két napos órára – derült ki az országos Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzéséből.

 

Őszi időjárás - falevelek - 2023
Fotó: ma7

A meteorológusok jóslatai szerint bár többnyire felhős borult időre kell számítanunk a héten. A hét első felében napközben még nem lesz különösebben hideg, csütörtökig az ország nagy részén 7-14 fok közötti nappali, illetve 4 és 9 fok közötti legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletre lehet számítani. Csapadék helyenként előfordulhat, a magashegyi térségben akár egy kevés hó is, erőteljes szél azonban nem valószínű. A kora reggel útnak indulóknak azonban hajnali ködképzésre számítaniuk kell.

Az utóbbi évek legszebb őszi hónapjait tudhatjuk magunk mögött.
Fotó:  ma7

A hét második felében az előrejelzések szerint lassan csökkenni kezd majd a várható átlaghőmérséklet, csütörtökön napközben még 7 és 10 fokkal számíthatunk, pénteken viszont már várhatóan csak 3 és 8 fok közötti értékre emelkedik majd a hőmérő higanyszála. Csütörtökön és pénteken az éjszakai órákban helyenként azonban már fagyhat is, az utolsó két hétköznap éjszakájára az időjósok 2 és -3 közötti legalacsonyabb hőmérsékletet valószínűsítenek.

A hétvégére állandósult felhős időre és csapadékra van kilátás, napközben 2 és 9 fok körüli hőmérséklettel, éjjel pedig 3 és -3 fok közöttivel lehet számolni.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.