Már két halálos áldozata van a vágújhelyi rally-balesetnek

hirek.sk 2012. augusztus 12., 08:34
POZSONY. Már két halálos áldozata van a tegnapi vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom) rally során bekövetkezett balesetnek. Egy 37 éves nő a helyszínen életét vesztette, az egyik súlyos sérült, egy 10 éves kisfiú pedig röviddel kórházba szállítása után hunyt el.

Miként arról portálunkon is beszámoltunk, szombaton a nézők közé csapódott egy versenyautó a vágújhelyi Podjavorinský okruh autóversenyen. Egy 37 éves terhes nő a helyszínen életét vesztette, egy 10 éves herencsvölgyi (Hriòová) kisfiú súlyos sérülései miatt a pozsonyi kramárei gyermekkórházban hunyt el néhány órával a baleset után. „Az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett” - közölte a SITA hírügynökséggel Dana Kamenická, a kórház szóvivője.

"A fiút a tragédia helyszínén a gyorsmentőknek sikerült újraéleszteniük. A légimentők helikopterrel szállították a pozsonyi kórházba, az út során újabb reszuszcitációra volt szükség" - tájékoztatott Sylvia Galajda, az AIR - TRANSPORT EUROPE munkatársa.

A baleset tegnap 15.30-kor történt. Egy átalakított BMW a nézők közé csapódott. Elena Antalová trencséni rendőrségi szóvivő elmondása szerint hárman könnyebb, hárman pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A sérültek között 9, 10, 12 és 13 éves gyermekek is voltak.

A SME napilap értesülései szerint öt sérültet szállítottak a trencséni kórházba. Egyiküket ellátták, majd hazaengedték. Két beteget megoperáltak: egy 42 éves férfit nyílt törést szenvedett el az alsó végtagján, egy 36 éves nő hasi sérülésekkel és lábtöréssel került kórházba. Egy 9 és egy 12 éves lány sérülései nem súlyosak, de ők is kórházi ápolásra szorultak.

A szemtanúk szerint az autó megcsúszott a nedves úton, majd a buszmegállóba és az ott álló emberekbe ütközött. A versenyt azonnal megszakították, és törölték a további versenyprogramot. A rendőrség halálokozás miatt indított eljárást. Antalová elmondta: a helyszínen folynak a vizsgálatok. "A speciálisan átalakított BMW vezetője, az 54 éves nyitrai František leheletében nem mutattak ki alkoholt" - tette hozzá.

Forrás: topky.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS