Magyarországon tartják a guppi díszhaltenyésztők Európa-bajnokságát

ma7 | MTI 2019. szeptember 14., 12:40

Magyarországon tartják a guppi díszhaltenyésztők Európa-bajnokságát és kiállítását október 3-6. között. A Pilisben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyre szeptember 22-ig még lehet jelentkezni - közölte Pasaréti Gyula, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének elnöke.

Fotó: Pixabay

A szervezők mintegy 70 tenyésztőtől megközelítően 200 halpár nevezésre számítanak 18 országból, a rendezvényre külföldi vendégeket is várnak, köztük a nemzetközi szövetség korábbi elnökét Belgiumból, ugyanakkor érkeznek bírák Lengyelországból, Szlovákiából, Ausztriából és Franciaországból.

A lakosság számára nyilvános programon október 5-én és 6-án nézhetik meg az érdeklődők a díjazott halakat, konzultálhatnak a tenyésztőkkel, illetve lehetőség lesz vásárlásra is.

Európában sok évtizedes hagyománya van a guppi díszhal tenyésztésnek, az első versenyt 1954-ben Németországban szervezték. A hazai guppi-tenyésztők száma az utóbbi években jelentősen megnőtt, a munka komoly szakmai felkészülést, kitartást igényel, mivel egy-egy változat kialakítása, úgymond letisztítása, akár 3-5 évet is igénybe vehet - mondta Pasaréti Gyula, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének elnöke.

0 HOZZÁSZÓLÁS