HIRDETÉS

Magyar Idők: Külhoniakat gyaláz a jobbikos tábor

hirek.sk 2017. november 09., 16:07
BUDAPEST. Mocskos férgeknek, román patkányoknak nevezik a Jobbik szavazói a határon túl élő magyarokat, mindezt ráadásul a párt saját portálján, az Alfahíren – a nyomdafestéket is alig tűrő hozzászólások Gyurcsány Ferenc ötlete nyomán születtek, miszerint vonják meg a külhoniak szavazati jogát, mellyel a legtöbben egyetértettek – írja a Magyar Idők.

A sok esetben nyomdafestéket nem tűrő hozzászólások azután kezdtek ömleni, miután az Alfahír beszámolt róla, hogy Gyurcsány Ferenc bejelentette: aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon – olvasható a Magyar Idők cikkében.

Bár többen azt állítják, nem szívelik a volt szocialista kormányfőt, egyetértenek a javaslatával, és megdöbbentő kifejezésekkel illették a külhoniakat. „Moslék román, hány százalékotok szavazott a cigányra? Milyen jogon mersz te ide szavazni, mi, román? […] Ki nem sza…ja le, hogy mennyien vagytok? Ne szavazzatok ide, ti moslék kommunista nyalók! A pénzért mindent!!! Olyanok vagytok, mint a cigók!” – olvasható az egyik hozzászólásban. Másikuk azt írja: „Mersz pofázni, román, mikor a fajtád szinte minden tagja a Fideszre szavazott? 2014-ben miattatok lett meg a kétharmad! Te sem vagy magyar, moslék! Közöd nincs ehhez az országhoz!” Volt olyan álláspont, amely szerint az állampolgárságot is el kellene venni a külhoniaktól – mindez nem volt elég az Alfahírnek ahhoz, hogy a durva bejegyzéseket letiltsa.

A legtöbb mocskolódó megjegyzés egyébként már azelőtt napvilágot látott, hogy a Jobbik – az ellenzéki pártok közül utolsóként – véleményezte Gyurcsány ötletét, amelyet minden ellenzéki párt elutasított. „A Jobbik nem vonná meg a szavazati jogot határon túli testvéreinktől” – közölte a napilap megkeresésére a párt sajtóirodája pár napja, de úgy tűnik, támogatóik nem tekintik nemzettestvéreknek a külhoniakat.

Az utóbbi hónapokban Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke úgy beszélt az erdélyiekről, mint elhülyülésre hajlamos, üveggyönggyel megvásárolható emberekről. Az Erdélyi Magyar Ifjak az idei táborukba már meg sem hívták Vona Gábort, aki egyébként annak idején nem szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS