HIRDETÉS

Lomnici Zoltán: az Aranycsapat emlékéve talán gyógyír lehet

hirek.sk 2018. január 20., 11:53
BUDAPEST. Habár az MLSZ nem támogatta, s nehéz anyagi helyzetben vannak, a tervek szerint folytatódik az Aranycsapat-emlékév programsorozata – közölte idősebb Lomnici Zoltán, az emlékév szervezőtestületének vezetője.

Lomnici Zoltán a Magyar Idők című lapnak elmondta: idén Lóránt Gyula születésének 95. , Lantos Mihály és Budai László születésének 90., az utóbbi halálának 35. és Bozsik József halálának 40. évfordulójára emlékeznek. A fő esemény azonban a XX. század mérkőzésének tartott magyar–angol, a 6:3 65. évfordulója lesz.

Mint tavaly, idén is nagy hangsúlyt fektetnek a határon túli eseményekre, így a Felvidéken lesz Aranycsapat-emlékév Kupa, és Erdélyben is terveznek hasonlót. – Kezdeményezem emlékérme és -bélyeg kiadását is – fűzte hozzá Lomnici Zoltán.

Ismert, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár 2017. április 1-jén, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján meghirdette az Aranycsapat-emlékévet, amely az új Puskás Ferenc Stadion 2019-es átadásáig tart.

Idősebb Lomnici Zoltán hangsúlyozta: a legendás válogatott szerves része a magyar történelemnek, s összekapcsolja a világ magyarságát. Az emlékév védnöke Böjte Csaba szerzetes.

Lomnici hozzátette: a történelmi Magyarország szétszakítása száz éve, 1918-ban vette kezdetét, így az Aranycsapat-emlékév célja az is, hogy az ünnepléssel enyhítse a gyászt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS