2020. május 26., 16:40

Lélektani szakemberek ingyenes online előadásai

A különböző pszichológiai ismeretterjesztő előadás- és könyvsorozatokat szervező, illetve kiadó Nyitott Akadémia kétnapos online programokkal várja az érdeklődőket. Az Erőforrásaink – Megküzdés a nehéz helyzetekkel elnevezésű ingyenes rendezvénysorozat 2020. május 27-én és 28-án valósul meg.

Fotó: Nyitott Akadémia
A Nyitott Akadémia programjainak általában fontos eleme a személyes jelenlét, a valódi találkozás lehetősége. A koronavírus-járvány ezt egy időre sajnos elvette tőlünk. Ugyanakkor látjuk, hogy ebben a nehéz helyzetben – amely mindenkit érint, de mindannyiunk számára másképpen nehéz – mekkora szükség van érvényes információkra, használható lélektani tudásra, emberi hangra és együttlétre. Ha máshol nem lehet, akkor legalább a virtuális térben”

– olvasható a Nyitott Akadémia első online rendezvényének közleményében.

A kétnapos programsorozat keretében jeles szakemberek, kiváló előadók prezentálnak majd belső erőforrásaink mozgósításáról, valamint a nehézségekkel való megküzdésről. Az ingyenesen megtekinthető programokat a Nyitott Akadémia aloldalán közvetítik. Csupán egy online jelentkezés szükséges ezen a felületen. A jelentkezéseket egy visszaigazoló e-maillel erősítik meg, amiben elküldik az előadások megtekintéséhez szükséges egyedi azonosítót is. Érdemes élőben követni a beszélgetéseket, mert azok kizárólag a közvetítés időpontjában tekinthetőek meg, nem lesz tehát lehetőség az előadások visszanézésére.

A szerdai program (házigazda: Harsányi Bence):
16:00 – Kozma-Vízkeleti Dániel, klinikai szakpszichológus: Együtt a pácban – Mitől függ, hogy erősödik vagy gyengül a párkapcsolatunk krízishelyzetekben?
16:25 – Dudits Dénes, intervencionista szakember: Hogyan maradjak józan? – Szerfüggőként krízishelyzetben
16:50 – Szondy Máté, családterapeuta: Mit kezdjünk a szorongáskeltő gondolatainkkal? – Tudatos jelenlét; elfogadás és elköteleződés terápia
17:15 – Deliága Éva, integratív gyermekterapeuta: Érzelem- és indulatszabályozás gyermekkorban – Fejlesztési lehetőségek, a szülői eszköztár bővítése
17:40 – Al Ghaoui Hesna újságíró, haditudósító: Hogyan hozzunk jó döntéseket, amikor félünk?
18:05 – F. Várkonyi Zsuzsa, pszichológus: Sorskönyvünk és a krízishelyzetek
18:35 – Buda László, pszichiáter, pszichoterapeuta: Nyolc alapvető hozzáállás az élet nehéz helyzeteihez
19:15 – Almási Kitti, klinikai szakpszichológus: Magány, társas magány – Mit kezdjünk a helyzettel és a nehéz érzésekkel?

 

A csütörtöki program (házigazda: Kozma-Vízkeleti Dániel)
16:00 – Jakobovits Kitti, pszichológus, irodalomterapeuta: Gyógyító szövegek – Hogyan segíthet rajtunk az irodalomterápia?
16:25 – Herner Dorka, pszichológus: Krízistükör – Láthatóvá vált régi problémáink
16:50 – Lukács Liza, krízistanácsadó szakpszichológus, neuroterapeuta: Kötődési típusok és a stresszkezelés
17:15 – Kádár Annamária, pszichológus: Hogyan küzd a mesehős, és mit tanulhatunk tőle?
17:45 – Pál Ferenc, római katolikus pap, mentálhigiénés szakember: Amikor már eljutottunk a falig – Kommunikáció krízishelyzetekben
18:25 – Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta: Poszttraumás fejlődés
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.