2021. január 31., 19:34

Kutyáik ugatása mentette meg a lavina által elsodort túrázók életét

Lavina temetett maga alá két túrázót az Alpokban St Moritz közelében, megmenekülésüket kutyáiknak köszönhetik, amelyek hangosan ugattak segítségért, felkeltve a közelben lévők figyelmét.

lavinaveszely.jpeg
Fotó: TRT

A lavina szombat délután sodorta el a két ember a Svájc délnyugati részén elterülő Avers-völgy egyik túraösvényéről - közölte a Rega légimentőszolgálat vasárnap.

A kutyákat nem temette el a hótömeg, és felhívták magukra hangos ugatásukkal a figyelmet. A völgyben távolabb lévő és a lavinát nem észlelő hótalpasok figyeltek fel az ugatásukra, és kiásták a bajbajutottakat a hótömeg alól.

A lavina lezúdulása után mintegy 15-20 perccel a csoport már a helyszínen volt, csupán az egyik áldozat keze látszódott ki a hóból, a másikat teljesen betemetett a lavina. Mindkettőjüket sikerült kiásni, kisebb sérüléseket és enyhébb kihűlésben szenvedtek a szolgálat közlése szerint.

A Rega helikoptere szállította kórházba őket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.