Közel tíz éve történt a szörnyű szerencsétlenség: az ipolyfödémesi Gergely Arnold (†33) is az áldozatok között volt

ma7 2019. május 12., 11:14

Már majdnem 10 éve, 2009. május 30-án röviddel este 10 óra után a brazíliai Galeão repülőtéren felszállt a hatalmas Airbus A 330. A francia légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó gépe, fedélzetén 228 emberrel, köztük négy magyar állampolgárral és egy szlovákiai magyarral viharzónába került, majd eltűnt a radarképernyőkről.

Fotó: pluska.sk

Az  Air France légitársaság gépén 216 utas és a személyzet 12 tagja ült. Hosszú út állt előttük Párizsba. A gép utolsó rádió üzetét a földi személyzet éjjel fél kettőkor fogta. Akkor még a repülés tíz és fél kilométer magasságban rendben zajlott. Utána a francia repülőgép belépett a szenegáli légtérbe. A repülőgép útja a trópusi konvergenciazónán keresztül, erősen turbulens levegőben, zivatarok környezetében vezetett.

Hogy mi történt később, az a mai napig talány.

Fotó: pluska.sk

A repülőgép roncsait egy héttel a gép eltűnése után a tengerben Dél-Amerika és Afrika között találták meg. Ugyanúgy, mint most Etiópiában, senki sem maradt életben. A gép utasai között voltak szlovák állampolgárok is.

A Brazíliából Párizsba tartó repülőgép egyik áldozata egy ipolyfödémesi magyar fiatalember, Gergely Arnold volt. 

Képgalériánk:
Az Air France francia légitársaság szerencsétlenül járt gépének roncsdarabja látható a brazil légierő által közreadott képen. Fotó: pluska.sk

Arnold a Lévai járásbeli Ipolyfödémes községből származott. Írországban dolgozott. A dél-amerikai kirándulás, szabadság volt az utolsó. Szeretett volna hosszabb időt otthon tölteni, munkahelyet akart váltani. Ez a terve sajnos már nem valósulhatott meg.

Forrás: pluska.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS