cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. október 27., 11:38

Kiegészítők főszerepben

Nyáron kevesebb kiegészítőt viselünk, hiszen a forróságban szóba sem jöhetnek olyan dolgok, mint például a sapkák. Maximum néhány ékszert veszünk magunkra szívesen, anélkül, hogy kellemetlenséget okoznának. Ősszel és télen viszont végre újra előkerülhetnek azok a kiegészítők, amelyek feldobják a legunalmasabb szettünket is.

kiegeszitok-bojtossapka.jpg
Galéria
+9 kép a galériában

Szerencsére a divat minden évben egyre bohókásabb és sokszínűbb, így nem kell azon izgulnunk, hogy amint felvesszük a meleg kabátunkat, minden érdekesség eltűnik az öltözékünkből. A színes kendők, különleges ékszerek, figyelemfelkeltő sapkák, kalapok és fejdíszek kedvéért már megérte várni az őszt.

Bolondos kendők

Azonfelül, hogy a kendők viselése praktikus célokat is szolgál, már rég nem csak azért választjuk ezeket a darabokat, hogy megvédjenek az őszi széltől. Sokkal inkább azért, mert egy jól megválasztott kendő sosem unalmas, és a végtelenségig lehet kombinálni. Viselhetjük nyakban, táskánk díszeként, öv helyett, a hajunkba fonva, vagy ha elég merészek vagyunk, akár turbánként is. Egy jó minőségű selyemkendővel nem lehet melléfogni, hiszen olyan örök darab, amit 10-15 év múlva is viselhetünk.

Tökéletes választás farmerdzsekihez, ballonkabáthoz, bőrkabáthoz és természetesen a blézerekhez is. Nemcsak az elegáns szetteket érdemes feldobni vele, egy farmeres, bakancsos összeállítás vagányságát is fokozni tudja. Az idén a vidám színeké és az absztrakt mintáké a főszerep, de a klasszikus állatminták is tökéletes választásnak bizonyulnak. Ha pedig már a téli hidegre készülünk, és inkább a kötött, meleg sálak hívei vagyunk, válasszunk multifunkciós darabot. Egy széles, puha sálat ugyanis most, az átmeneti időben még poncsóként is használhatunk. A zord télben pedig szintén jó szolgálatot tesz a nyakunkat melegítve.

Hosszú fülbevalók 

Egy időre biztosan elfeledhetjük a visszafogott, lógó fülbevalókat, a szezon trendje ugyanis a vállig érő, látványos ékszer. Pár évvel ezelőtt az úgynevezett „statement” nyakláncok élték virágkorukat, amelyeket elsőre furcsa volt megszokni, később azonban korosztálytól függetlenül belopakodtak mindenki kiegészítői közé. A feltűnő, nagy méretű nyakláncok most fülbevalókká konvertálódnak, és azok ugyanolyan mutatósak, mint elődeik. Egy stílusunkhoz illő, hosszú fülbevaló mellé már nem is kell más kiegészítőt viselnünk, egyedül is érdekessé teszi az összhatást.

Arra azonban érdemes ügyelni, hogy illik-e az adott kiegészítő az arcformánkhoz. Mivel a fülbevaló közvetlenül az arcunk mellett díszeleg, hozzásegíthet az arcunk kiemeléséhez, de ronthat is rajta. A hosszú fülbevalók a kerek vagy szögletes arcúaknak állnak jól, a hosszúkás arcformának nem előnyösek, ugyanis tovább nyújtják az arcot optikailag.

Övet mindenre!

Miért újdonság, hogy övet viseljünk? Hiszen minden szezonban hordunk övet. Ezek a gondolatok teljesen jogosan fordulhatnak meg bárki fejében, hiszen tényleg nem újdonság az öv viselése. A 2019-es őszi-téli trendek azonban arról szólnak, hogy bármit is viselünk, dobjunk fel hozzá egy övet, és vagányabb lesz az összhatás.

A hagyományos, nadrágba fűzött verzión túl kísérletezzünk bátran, és a blézerünket is kössük meg egy övvel. A legújabb blézerkollekcióknál megfigyelhetjük az övvel ellátott darabokat, de ha nem tervezünk új blézert vásárolni, a régit is feldobhatjuk egy tetszőleges övvel. Akárcsak a ruhákat vagy kötött pulcsikat. Így még a laza darabokban sem veszik el az alakunk. Ha pedig utazni készülünk, az övtáska kabát feletti viselése is tökéletes választásnak bizonyul, hiszen trendi és kényelmes, és a kezünk is szabad marad. 

Különleges sapkák

Az őszi-téli kollekciók bemutatása során egyértelművé vált, hogy róluk szól majd ez a szezon. Louis Vuitton, Gucci és Saint Laurent sapkáit mintha az asztronauták védősisakjai inspirálták volna. Ezeket a darabokat valószínűleg nem tudnánk meghökkentés nélkül beiktatni a hétköznapi ruhatárunkba, de mindenesetre a futurisztikus irányzat kedvelőinek nagy örömet szereztek velük. Dior és Valentino már egy sokkal klasszikusabb, hordhatóbb vonalat prezentáltak.

A legmegosztóbb az idén talán a halászkalap lesz, ami eredeti funkciójától eltekintve elegáns viselet is lehet. Gyerekkorunkban ezt a darabot csak azért viseltük, hogy a medencében ne égjen le az arcunk, és mindent el lehetett mondani róla, csak azt nem, hogy trendi. Ám az ősz egyik legnagyobb slágerének tartják. Nemcsak a különleges formájával hívja fel magára a figyelmet, hanem az anyaga, mint például a bőr és a szőr is vonzzák a tekintetet.

A francia sapka évek óta visszatérőnek számít, ezért megéri beszerezni egyet. Nem nehéz megjósolni, hogy örök klasszikusról beszélünk. Az évek alatt a fazon semmit sem változott, csak az anyaggal variáltak a tervezők. Természetesen minden évben láthatunk új, népszerű mintákat és stílusokat, az idén például a bőrhatású és a párducminta a befutó.

Szintén a gyerekkorunkat idézi a bojtos sapka. Aki gyerekként nem szerette viselni a meleg, kötött sapkát, annak talán a rossz emlékek miatt nem lesz a kedvence ez a bohókás darab. Lehet, hogy első körben azt gondoljuk, csak egy sítúrára vinnénk magunkkal, de az idén a hétköznapokon is abszolút sikkesnek számít.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2019/43. számában.

kiegeszitok-bojtossapka.jpg
Galéria
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.