cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 13., 16:32

Kiderült, hogy a lakosság hány százaléka tervez nyári szabadságot

Lassan itt a vakáció ideje, amikor a legtöbben legalább néhány napra kiruccannak valahová. Idén Szlovákia lakosságának 71 százaléka tervez  nyári szabadságot. A szabadságolók több mint fele külföldre készül. Ezúttal is Horvátország viszi el a pálmát a körükben. Ez derül ki a Go4insight ügynökség felmérésből.

nyaralás Horvátország
Fotó: TASR/AP

Az idei nyári szezon sláger nyaralóhelyei e szerint a dél-európai strandok és a Földközi-tenger vidéke.

Horvátországba a megkérdezettek 15 százaléka, Törökországba és Görögországba a 7 százalékuk, Olaszországba 6 százalékuk készül. A szomszédos Csehországban 7 százalékuk kíván eltöltetni néhány kellemes napot.  

A hazai üdülés is népszerű, hiszen a megkérdezettek 33 százaléka Szlovákiában akar szabadságolni. Májusban, amikor a felmérés készült, a megkérdezettek 23 százaléka már megrendelte a nyaralását, s ezek fele már ki is fizette az árát.

További 16 százaléknak konkrét elképzelése van a nyári szabadságáról, de még nem foglaltak le utat. 33 százalékuk készül nyaralni, de még nincs pontos elképzelésük arról, hova. Ebből az derül ki, hogy a lakosság jelentős része még mindig a kivárás taktikájával él és a megfelelő alkalomra és jobb körülményekre vár.

Kiutazást zömmel a gyermekes családok terveznek. Leginkább a középkorúak azok, akik megtervezik szabadságukat. Éppen ők azok, akik többnyire már lefoglalták és ki is fizették az utazásokat. A hatvan év felettiek többsége viszont nem készül nyaralni.

A reprezentatív felmérést májusban, 1000 személy bevonásával végezték. A megkérdezettek életkora 15-től 79 évig terjedt. A felmérést személyes és online kérdezés kombinációjával végezték.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.