lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. április 22., 13:55

Két férfit vádolnak a nagy pozsonyi képrablással

Több, mint negyedmillió euró értékű képrablási ügyben nyomoz a rendőrség. A képek egy részét már megtalálták, de több alkotást még mindig keresnek - ebben a polgárok segítségét kérik.

2023-04-22 képrablás Pozsony
Galéria
+6 kép a galériában
Fotó: Facebook / Polícia SR

A múlt hét végén tűnt el egy pozsonyi épületből 36 kép, összesen 256.900 euró értékben.

A rendőrség eddigi nyomozása szerint egy adminisztratív épület falát áttörve jutott be a 35 éves Peter V. és a 33 éves Patrik P. a szomszédos kiállítóterembe, ahonnét eltulajdonították a 36 alkotást. A képek mellett egy Scott márkájú hegyikerékpárt, egy paddleboardot is magukkal vittek.

Az intenzív nyomozás eredményeként egy hét alatt annyi adat gyűlt össze, hogy

a hétvégén sikerült letartóztatni a két pozsonyi férfit, továbbá 28 képet és a paddleboardot is megtalálták.

További nyolc kép azonban még mindig hiányzik, ezek közül hatról készült felvétellel rendelkezik a rendőrség; ezeket közzétéve kérik a polgárok segítségét. Amennyiben bármilyen információval rendelkezik a képen látható képekről, azt jelentheti a rendőrség 158-as telefonszámán, vagy privát üzenetben a rendőrség közösségi oldalán.

Ha a két férfi bűnössége beigazolódik, 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket - tájékoztatott a rendőrség.

2023-04-22-keprablas-pozsony-01
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.