HIRDETÉS

Kerékpáron munkába: a nemzeti kampány 5. évfolyama

hirek.sk 2018. március 02., 19:40
POZSONY. A "Légy hajlandó változtatni a munkahelyed elérésével kapcsolatos nézeteden!" – mottó jegyében indult a Kerékpáron munkába elnevezésű nemzeti kampány 5. évfolyama, amit a közlekedési és építésügyi minisztérium a Besztercebányai Kerékpáros Polgári Kezdeményezéssel együtt hirdetett meg – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az érintett tárca szóvivője, Karolína Ducká.


"A szlovákiai városok többségében egyre nagyobb teret hódít az egyéni személygépkocsi-közlekedés, amely kedvezőtlenül beolyásolja az életkörnyezetet. Igyekszünk támogatni azokat a tevékenységeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakosok autójukat kerékpárra cseréljék. Örömmel tölt el, hogy több polgármester a kerékpáros közlekedésre úgy tekint, mint a közlekedés olcsóbb és főleg környezettudatos megoldására" – fogalmazta meg Érsek Árpád közlekedési és építésügyi miniszter.

Az önkormányzatokat március elejétől a www.dopracenabicykli.eu oldalon lehet bejegyeztetni. Az alkalmazottak csapataikkal az állandó lakhelyükön vagy azon a településen, ahol a munkahelyük található, rögvest bekapcsolódhatnak a versenybe, miután az adott önkormányzat már bejegyeztette magát a kampányba.

"A Kerékpáron munkába elnevezésű kampány 2018. május 1. és 31. között zajlik, miközben az önkormányzatok regisztrációja március 1-én kezdődött és április 18-án fejeződik be" - konkretizálta a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a kampány idei újdonságának számít majd annak az alkalmazásnak a beindítása, amely majd jegyzi a megtett pontos útszakaszokat. Az önkormányzatok a biztonságos és zökkenőmentes közlekedést szolgáló változások érdekében használhatják fel a megtett útvonalakról begyűjtött adatokat.

A versenyt a közlekedési tárca értékeli majd. Külön értékeli a legaktívabb önkormányzatot, illetve társaságot, és az is, hogy a cégek megfelelő feltételeket teremtenek-e a munkába kerékpáron járó alkalmazottak számára kerékpárjuk elhelyezésére, valamint zuhanyozók létesítésével sarkallják őket környezettudatos közlekedésre.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS