HIRDETÉS

Kedvenceid másképp – december 20-tól tíz alkalommal Komáromban

hirek.sk 2017. december 08., 11:15
KOMÁROM. Sikeresen pályázott a komáromi városi művelődési központ az eddigi Cseh Tamás Program, újabban Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program keretében. A megszerzett pályázati összegnek köszönhetően december 20-tól havi egy-egy alkalommal magyarországi zenészek akár eddig ismeretlen oldalukról mutatkoznak majd be a helyi Tiszti Pavilon dísztermében.

A Kedvenceid másképp című rendezvénysorozat részleteit annak társszervezője, portálunk munkatársa, Pézman Zoltán mondta el.

Pályázati pénzeket nyert a komáromi VMKa Hangfoglaló Program keretében

„A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Cseh Tamás Programja 2014. május 12-én indult, s az azóta eltelt három évben komoly támogatást nyújtott a  feltörekvő előadóknak és zenekaroknak, valamint a budapesti és vidéki kluboknak, hozzájárulva a magyar könnyűzenei örökség megőrzéséhez, határon túl történő népszerűsítéséhez, a zenei menedzsment oktatásához, illetve a vidéki tehetségkutatók szervezéséhez. Újabban Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Programként (röviden Hangfoglaló Program) viszi tovább azokat a projekteket, amelyek eddig a Cseh Tamás nevével fémjelzett programhoz kapcsolódtak” – mondta el Pézman Zoltán.

Nem titkolta örömét sem, hiszen nemrég a komáromi városi művelődési központ (VMK) által benyújtott pályázat 2 millió forintot nyert a Hangfoglaló Program keretében.

„Varga Anna igazgatónő és Bajkainé Csengel Mónika, a központ munkatársa keresett meg az ötlettel. Együtt aztán kitaláltuk a Kedvenceid másképp című, tíz komáromi akusztikus koncertből álló rendezvényfüzért, amelyet december 20-án, szerdán 18 órakor indítunk a Tiszti Pavilon dísztermében. Árulkodó a cím, hiszen havonta egy-egy alkalommal ismert és közkedvelt magyarországi előadóművészek, zenészek az eddig egyáltalán nem vagy csak alig ismert oldalukról mutatkoznak be a közönségnek” – jellemezte produkció-sorozatukat.

Zenés-irodalmi, illetve reggae-est és további különlegességek

Az első három koncertről már részleteket is elárult. „A december huszadikai zenés-irodalmi estnek a Szűcsinger címet adtuk, mivel annak keretében Szűcs Krisztián énekes-gitáros Szálinger Balázs költővel együtt lép majd fel. Szűcs Krisztián az 1995-től húsz évig működött Heaven Street Seven (HS7) magyar alternatív zenekar frontembereként vált ismertté. A zenekar 2006-ban Cannes-ban az EU, a MIDEM és az MTV Europe közös díjának, a Border Breakers Award-nak European Breakthrough Award nevű különdíját nyerte el, 2009-ben pedig Story Ötcsillag-díjban részesült. Krisztián jelenleg a Budapest Bár, valamint az általa Mező Misivel együtt egy évvel ezelőtt alapított NAZA zenekarban énekel és gitározik”.

A második produkciót január 13-án, szombaton 19 órától ugyancsak a Tiszti Pavilon dísztermében láthatják-hallhatják az érdeklődők. „Csendes-ülős-elbeszélős koncert címmel reggae-estet tartunk, amely során terveink szerint a műfaj legjelentősebb magyarországi képviselője, a Ladánybene 27 zenekar ad tőle eddig teljesen szokatlan módon csendes-ülős-elbeszélős koncertet. Nem túlzás azt állítani, hogy emiatt újszerű fellépésük világpremiernek számít majd” – vázolta a különlegesnek ígérkező folytatást kollégánk.

Azt is megtudtuk, hogy a műsorfüzér harmadik láncszemeként február 1-én, csütörtökön 19 órától a már megszokott komáromi helyszínre a Quimby zenekarból ismert Kiss Tibor énekes-gitáros és Vastag Gábor gitáros érkezik az Aranyakkord elnevezésű projektjével.

Egy-két sör mellett akár el is beszélgethetünk a szereplőkkel  

A további zenei csemegékről, illetve a már említett koncertek pontos időpontjától a szervezők médiapartnereik, valamint a Selye János Egyetem Karrier-tanácsadó Központja (KATA) és középiskolai propagáció segítségével folyamatosan tájékoztatják majd a közönséget.

„Egyik későbbi vendégünkről még annyit árulnék el, hogy ő szinte a legendás Cseh Tamás reinkarnációjának tűnik – hozzá hasonló felfogású és jelenlétű előadóművész. Nem titkolt célunk az is, hogy a koncertek után a szereplőkkel esetleg leüljünk beszélgetni egy-két sör mellé" - mondta Pézman Zoltán.

A Kedvenceid másképp című rendezvénysorozat egy-egy koncertjére diákjegyeket 3, felnőtteknek szánt belépőket pedig 5 euróért lehet majd vásárolni a VMK-ban, illetve a helyszínen.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS