cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. október 24., 16:02

Károly király elad 14-et a néhai királynő versenylovai közül

III. Károly brit király áruba bocsát tizennégyet néhai édesanyja, II. Erzsébet lovai közül - közölte a BBC-vel Tattersalls aukciósház.

Love Affairs
Love Affairs 3-as rajtszámmal
Fotó: Sussex Express

Az eladásra kerülő versenylovak között van Just Fine, amely október elején elsőként nyert meg egy versenyt az új uralkodó számára, és Love Affairs, amely utolsóként nyert versenyt a királynő számára két nappal annak halála előtt.

Az aukciósház hangsúlyozta, hogy a lovak eladása nem jelenti a királyi ménes végét, és nincs benne semmi szokatlan, a ménesgazdák minden évben eladnak lovakat, nem tarthatják meg mindet.

A szeptember 8-án elhunyt királynő szenvedélyes lótenyésztő volt, halálakor 180 lovat tartott. II. Erzsébet apjától, VI. Györgytől örökölte a sandrighami vidéki kastélyban működő Királyi Ménest.

A lóversenyekért felelős királyi menedzser, John Warren szerint nagy lökést adott a brit lovassportnak, hogy a néhai királynő szerette és támogatta a lóversenyeket. Meggyőződése, hogy ha II. Erzsébetből nem lett volna uralkodó, biztosan valamilyen lovakkal kapcsolatos hivatást választott volna magának. "Ez benne volt a génjeiben" - mondta Warren a BBC-nek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.