2022. január 3., 19:00

Juhokat és kecskéket is bevetnek az oltás népszerűsítésére

Juhokat és kecskéket is bevetnek az oltás népszerűsítésére Németországban: 700 állat segítségével egy százméteres fecskendő alakját rajzolták ki egy német legelőn, hogy minél több embert ösztönözzenek a koronavírus elleni védőoltás felvételére.

juhok
Fotó: Pixabay

Az állatokat hétfőn a Hamburgtól délre fekvő Schneverdingenben terelték össze az akcióhoz. A dpa hírügynökség beszámolója szerint egy juhász több napig gyakorolt az állatokkal. Végül úgy sikerült beállítania őket a megfelkelő formációba, hogy kenyérdarabokat rakott ki a fecskendő alakjában.

Az akciót szervező Hanspeter Etzold elmondta, hogy azokat akarták megszólítani, akik még mindig ódzkodnak az oltástól. "A juhok olyan aranyos állatok, talán jobban át tudják adni az üzenetet" - tette hozzá.

A német kormány a koronavírus-fertőzések legújabb hullámának visszaszorítása érdekében prioritásként kezeli az oltási kampány felgyorsítását.

A legalább kétszer beoltottak aránya hétfőn 71,2 százalék volt Németországban. Az elmúlt hetekben gyorsan nőtt azok száma, akik az emlékeztető, harmadik oltást is megkapták már: jelenleg a lakosság 38,9 százalékát teszik ki.

Andreas Deffner, az egészségügyi minisztérium szóvivője hétfőn azt mondta: az elmúlt hetekben a védőoltásokról folytatott nyilvános vita nyomán úgy tűnik, hogy voltak, akik meggondolták magukat a korábbi kétkedők közül.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.