2018. december 22., 14:07

Jégtemplom a Magas-Tátrában

Idén is megnyitott Ótátrafüred (Starý Smokovec) közelében, Tarajkán (Hrebienok) a világhírű Jégtemplom, melynek témája ezúttal a római Szent Péter Bazilika a Bernini koronáddal együtt.

Jégtemplom
Galéria
+8 kép a galériában
Fotó: magas-tatra.info

A Magas-Tátra egyik legnagyobb téli látványossága az Ótátrafüred feletti Tarajkán épült jégtemplom. A meseszép alkotás elkészítéséhez 190 tonna jeget, 1440 jégtáblát használtak fel. A templom átmérője 25 méter és az alkotókat az elkészítéskor a barcelonai Sagrada Familia katedrális inspirálta.

Fotó:  magas-tatra.info

A jégtemplomot Adam Bakoš tervezte, a kivitelezésben szlovák, cseh és spanyol jégszobrászok vettek részt.

Fotó:  magas-tatra.info

A jégkatedrális nyolc rózsaablakát - melyek közül négy az évszakokat, négy pedig szakrális motívumokat ábrázol -Achilleas Sdoukos, egy szlovák-görög származású dizájner tervezte. 

Fotó:  magas-tatra.info

A kupola alatti jégtemplom áprilisig naponta 9:00 és 16:30 óra között látogatható, a belépés ingyenes.

Fotó:  magas-tatra.info

A látogatót az első meglepetés akkor éri, amikor belép a kupolába és ott -10 fok van, hidegebb, mint a kinti levegő. Persze, a jégszobrok miatt folyamatosan tartani kell a benti -10 fokot. A hideg megtapasztalása után már a látogató ámulattal nézi a különleges alkotásokat.

Fotó:  magas-tatra.info

Az első jégtemplomot négy évvel ezelőtt építették itt meg, de minden évben más az alkotók fő koncepciója. A népszerűségére jellemző, hogy a tavalyi évben 200 ezren nézték meg. Tartanak benne esküvőket és koncerteket is. Különleges élmény, aki a Magas-Tátrában jár, annak mindenképpen érdemes megnézni ezt a monumentális alkotást.

Jégtemplom
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.