2022. június 27., 13:41

Itt mindenki a fejére esett?

E sorok írója annak idején természettudományokat tanult az egyetemen, ezért tisztában van a biológia, a fizika, a kémia és a földtudományok legfontosabb törvényszerűségeivel.

Baromságok mezeje
Genderfelvonulás
Fotó: unsplash.com

Talán ezért is reagál sokkal figyelmesebben és érzékenyebben azokra a hírekre, amelyek az egyre nagyobb méreteket öltő genderőrületről és más elképesztő jelenségekről szólnak.

Nemrégen arról hallhattunk, hogy Angliában egy 65 éves férfit, aki korábban számos alkalommal adott vért, most azért utasítottak el, mert nem volt hajlandó beismerni, hogy nem várandós. Nyilván annyira megdöbbent már magától a képtelen felvetéstől is, hogy egyszerűen nem tudott válaszolni. Ha legalább azt tették volna szóvá, hogy már túl koros egy ilyen nemes cselekedethez! De nem, ez eszükbe sem jutott. Pedig, gondolom, a véradásnál szakképzett személyzet foglalkozik a jelentkezőkkel.

Számos amerikai oktatási intézményben ellehetetlenítik azokat a tanárokat, akik esetleg szóvá merik tenni, hogy egy dékáni utasítás logikátlan vagy szembe megy a józan ésszel. A középkorban, amikor még hittek a boszorkányok és a különböző gonosz szellemek létezésében és ezen az alapon emberek ezreit kínozták meg és küldtek máglyára vagy bitófára is, akadtak már józanul gondolkodó emberek, akik igyekeztek fellépni a tömeghisztéria ellen. Idővel egyre többen lettek, bár nem kis kockázatot vállaltak, ha ki merték mondani az igazságot.

Miután egyre gyarapodtak a tudományos ismeretek és a 20. századra már a legfontosabb klasszikus természeti törvényekkel tisztában voltunk és ezeketet - különböző szinten - az iskolákban is tanították, szinte magától értetődőnek tűnt, hogy a babonáknak és az áltudományos hókuszpókuszoknak egyszer és mindenkorra vége.

Erre beköszönt a 21. század és mintha a feje tetejére állt volna a világ. Legalábbis Nyugat-Európában és  Amerikában. Mostanában elsősorban a sportok világában szembesülhetünk különböző abnormitásokkal.

A jelenleg is zajló budapesti vízi világbajnokságon döntöttek arról, hogy a nők között már nem versenyezhetnek transznemű egyének, miután a többségük férfiként jött a világra és bár saját akaratukból úgy határoztak, hogy ezentúl nőknek tartják magukat, esetleg bizonyos nemváltó műtéteknek is alávetették magukat, a lényegen nem sok változott.

Most arról olvashattunk, hogy a 29 éves Ricci Tres első helyen végzett a The Boardr Open női gőrdeszkabajnokság döntőjében. Természetesen könnyen legyőzte ellenfeleit és hazavihette az 500 dolláros pénznyereményt. Az ellenfelei ugyanis nagyrészt még csak kislányok voltak, akiknek esélyük sem volt felvenni a versenyt a 29 éves férfival. A második helyezett például egy 13 éves lány lett, a harmadik helyezett pedig egy 16 éves tinédzser. A döntő hat versenyzője közül négyen 18 év alattiak voltak, a legfiatalabb versenyző, az ötödik helyezett Juri Iikura pedig mindössze 10 éves volt.

Egy női gördeszkás versenyző, Taylor Silvermann twitter-bejegyzésében beszámolt arról, hogyan "ejtette pofára" nemcsak a versenytársait, hanem a szervezőket is egy Lilian Gallagher nevű transznemű sportoló, aki mindennek tetejébe 5000 dollárt vihetett haza az első helyezésért. Mondani sem kell, hogy bár a keresztneve alapján nőnek látszó személy valójában férfiként látta meg a napvilágot és nem került különösen nagy erőfeszítésébe, hogy a szebbik nem képviselői között az élen végezzen.

Ez az eset is azt mutatja, hogy a transznemű hisztéria mögött nem ritkán jól felfogott anyagi érdekek is meghúzódnak és aki elég rámenős, még szépen kaszálhat is a hatóságok hülyesége jóvoltából.

De mit szóljunk az olyan esetekhez, amikor valaki, miután bűnözőként börtönbe kerül, kitalálja magáról, hogy ő nem is férfi, hanem nő, ezért a női börtönben kap egy cellát. Aztán csodálkozhat a börtönigazgató, hogy ki ejtette teherbe valamelyik fogva tartott hölgyet.

Leginkább az a bosszantó, hogy olyan személyek hoznak ilyen eszement döntéseket, akikről joggal feltételezhető, hogy valamilyen egyetem padjait koptatták és diplomát is szereztek. Vajon miért kellett nekik gyötörniük magukat, ha végül szembe mennek mindazzal, amit addig tanultak? 

A Sajó tragédiája kapcsán is felvetődött a kérdés, hogy azok, akiknek időben dönteniük kellett volna, valóban felkészültek voltak-e szakmailag? Környezetvédelmi miniszterünkről már korábban elmondtuk, hogy az átkosban a Bratislava nahlas című szamizdat publikáció szerkesztőjeként több környeztkárosító jelenségre is felhívta a figyelmt, és ebből az a látszat támadt, hogy ő valóban ért is a környezetvédelemhez. Ráadásul elszánt antikommunistaként egyik elindítója lett a kommunista rendszer szlovákiai bukásának, tehát elég bátor  is volt. Vajon most miért bénázott és tett úgy, mintha az egész csak egy bagatell ügy volna?

Látszólag különböző problémahelyzetek, de egy dolog valahogy közös bennük: a természettudományok mellőzése, a logikus gondolkodás hiánya és a nehezen értelmezhető "modern" ideológia alattomos térhódítása. Sokan ahelyett, hogy önállóan gondolkodnának, inkább a kényelmesebbnek látszó utat választják és oda állnak a baromságokat is hirdetők zászlaja mögé, legyen szó a genderhisztiről vagy éppen a rosszul értelmezett klímaaktivizmusról.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.