cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. november 22., 12:34

Itt az új autó, amiről most mindenki beszél - VIDEÓVAL

Csütörtök este Los Angeles-ben (nem az épp zajló autókiállításon) a Tesla bemutatta története ötödik autóját, a Cybertruck-nak nevezett elektromos pickupot.

tesla-uj-musk-auto.jpg
Fotó: ma7

Az újdonság 5,87 méteres hossza akkora, mint Amerika legnépszerűbb autójának, a Ford F-150 pickupnak, de ezzel nagyjából végére is értünk a hasonlóságok felsorolásának.

A Tesla ugyanis elképesztő, ék alakú karosszériájával nem hasonlít egyetlen ma kapható autóra sem, leginkább úgy néz ki, mintha egy 80-as évekbeli sci-fiből csöppent volna ide. Talán ezért is választotta Elon Musk 2019. november 21-et a bemutatató időpontjának, hiszen az eredeti Szárnyas Fejvadász pont ekkor játszódott.

A karosszéria ultraszilárd rozsdamentes acélból készül, ezért állítólag ellenáll majd a 9 mm-es lövedékeknek és bizonyos fokig a sérüléseknek is, amit a bemutatón kalapácsütésekkel demonstráltak. Elvileg az oldalablakok is törhetetlenek, bár az élő bemutatón mégis bepókhálósodtak (a videón 1:20-nál), amikor közelről egy fémgolyót dobtak nekik. Erre Musk azt mondta, hogy

„talán túl nagy erővel vágták hozzá, mindenesetre ezen a területen még van lehetőség a javulásra”.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.