Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2023. december 1., 10:12

Itt a tél! Jegesedés, havazás és szél is várható hétvégén

Pénteken jegesedésre lehet számítani az országban. Este főleg északon várható havazás. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) ezért elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Erről a honlapján tájékoztatott.

Csúszkálás
Illusztráció
Fotó: TASR

A jegesedés miatt kiadott figyelmeztetés a délelőtti órákban van érvényben egész Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megyében, valamint Kassa és Besztercebánya megye, továbbá a Báni, Miavai, Vágújhelyi, Simonyi és a Trencséni járás nagy részén.

Havazás csaknem egész Eperjes és Zsolna megyében előfordulhat, ahogy a Pozsonyi, a Breznóbányai és a Vágbesztercei járásban is. Az ezzel kapcsolatos figyelmeztetés 18:00-tól lép érvénybe, és egész szombaton (december 2.) érvényben marad. Pozsonyban 22:00-tól adtak ki figyelmeztetést.

A várt havazás során 20-35 cm friss hó is leeshet, miközben a csapadék legnagyobb része a szombati nap folyamán várható”

– közölte az SHMÚ.

Hétvégén szinte az egész országban havazásra és szélre lehet számítani.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.